avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum fac contractul de munca si inregistrarea in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum fac contractul de munca si inregistrarea in Revisal

Suntem cabinet medical si avem program de la 9 la 21 si avem la receptie 2 fete care au part-time de 6 ore/zi de luni pana vineri, acum au vorbit intre ele si ne cer acordul sa isi modifice programul sa lucreze 12 cu 24. Eu cum fac modificarea asta? Fac act aditional la contracte si modific programul de lucru dar nu stiu cum sa scriu in actul aditional si nici nu stiu cum sa inregistrez corect in Revisal programul asta.
Si problema a doua este ca am dori sa deschidem si sambata si duminica tot program de la 9 la 21 dar aici am problema cu asistentele. Ele au program de 6 ore /zi in ture, fie 9-14 fie 14-21 , daca deschidem si in weekend ar insemna ca fiecare asistenta sa faca o garda pe luna ( adica 12 ore fie intr-o sambata , fie intr-o duminica pe luna). In situatia asta ar avea liber urmatoarele 2 zile dupa garda. Acum vin intrebarile:
- cele 12 ore de garda sunt considerate ore suplimentare?
- daca sunt considerate ore suplimentare cum se platesc?
- salariatii cu part-time au voie sa faca ore suplimentare?
- se face act aditional la contract si se raporteaza in revisal?
Va multumesc mult de ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:48, 8 Aprilie 2015
Programul de munca 12/24 nu se poate opera in REVISAL.

Salariatii incadrati cu c.i.m. cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare.

Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
...

Ceea ce doriti dvs se poate face astfel: timp de munca: 6 ore/zi, inegal. Repartizarea acestuia facandu-se astfel : 12 ore lucrtae , 24 de oe libere.

Aveti grija ca nu cred ca veti respecta prevederile art.137 c.mun. - salariatii sa aiba doua zile de repaus saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cu timp partial lexie lexie Buna, Problema la care doresc sa va solicit ajutorul este urmatoarea: Salariat angajat cu contract individual de munca cu timp partial, care presteaza munca ... (vezi toată discuția)
Pontaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)