Buna ziua. Va scriu cu o problema pe care tare m-as bucura daca m-ati ajuta sa o clarific. Am contul firmei blocat pt o datorie de 43000 ron, din care deja Fiscul si-a retras jumatate din suma. De curand am primit 2 instrumente de plata de la o 2 firme diferite pt care am prestat servicii.Am primit un BO de 3200 ron si un CEC de 23000 ron. Problema e ca as dorii ca BO sa il incasez avand nevoie de bani fara ca Fiscul sa puna manuta pe ei. Am inteles ca este o modalitate prin care pot gira BO catre o persoana de incredere, care sa imi emita o factura, dupa care eu sa ii fac o factura de storno de ex (el sa isi opreasca TVA-ul, etc)astfel sa imi poata platii CASH. CEC-ul il voi lasa sa intre in cont astfel datoriile se vor stinge. Va multumesc anticipat
Da. Puteti gira linistit si BO si CEC daca nu le-ati depus la banca spre incasare, astfel banii vor fi incasati de persoana fizica/juridica careia ii cirati instrumentele. Vi le puteti gira si dvs pe persoana fizica :). Important e sa aveti cum clarifica in contabilitate situatia respectiva.
Am inteles. Nu e prea legal, dar e sanatos. In urma sfatului dvs o sa vb si cu contabila sa gasim o modalitate cat de cat legala. Multumesc pt raspuns.
Nu v-as recomanda sa faceti ceva ilegal. Daca sunteti executat silit nu inseamna ca nu aveti voie sa continuati activitatea comerciala. Girul il dati in scop comercial, nu-i asa?
Chiar daca va girati dvs, probabil ca va rambursati astfel un imprumut asociat.
nu am facut nimic ilegal nicioldata, deci nu m-as preta mai ales pt 3200 de ron sa fac asa ceva, va dati seama. O sa gasesc o modalitate sa incasez banii astia deoarece doresc sa ii dau angajatilor care nu au putut lucra de aprope 2 luni din cauza vremii si au cam ramas fara. Va multumesc pt sfaturi. Nota 10 pt dvs
Tva la incasare
ionut_conta
Am urmatoarea nelamurire:
Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b]
1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati
2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)
Preluare srl
g2000
Buna ziua,
daca voi prelua un SRL, prin cesiune de parti, as vrea sa ma asigur ca nu exista instrumente de debit de care eu sa nu stiu. cum pot sa ma asigur ... (vezi toată discuția)