avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA trebuie sa ma inscriu in registrul operatorilor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

trebuie sa ma inscriu in registrul operatorilor intracomunitari

O firma cu cod caen 4941 Transp.rutiere de marfuri trebuie sa se inreg.in ROI daca presteaza serviciu de transport intr-un stat membru? insa facturarea serviciului se face tot catre o firma din Romania; mentionez ca in decontul deplasarii externe am bonuri de combustibil din afara si diurna.Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: nicoj , utilizator 19:57, 16 Februarie 2012
Este important catre cine prestati serviciile, nu unde. Deci facturati cu TVA catre partenerul roman si nu trebuie sa va inregistrati in ROI.

In ce priveste cheltuielile facute peste hotare, acestea sunt deductibile, justificandu-se si prin foaia de parcurs, CMR etc.
Multumesc ptr.raspuns,intradevar se factureaza cu tva si cheltuielile sunt deductibile, problema este ca transportul se face in afara tarii si sa nu fie probleme in urma unui control?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri motorina vio58 vio58 O firma cu obiect de activitate transport international si intern,face aprovizionare de combustibil pe traseu si plateste cu bonuri de casa,se poate deduce tva ... (vezi toată discuția)
I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)
Autoutilitara primita in folosinta - ce fel de contract se poate incheia, sa pot decuce cheltuielile de transport? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Am primit o autoutilitara spre folosinta, de la alta firma (inregistrata pe firma respectiva), pentru desfasurarea propriei activitati a firmei ... (vezi toată discuția)