avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - termen de preaviz in contract
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - termen de preaviz in contract

Buna ziua,

Sunt PFA, inscrisa in registrul operatorilor intracomunitari. Am un contract de prestari servicii cu o firma din Franta.
In contractul scris in franceza, se specifica un termen de preaviz.
Intrebarea mea este: este legal acest preaviz? Daca da, trebuie sa se respecte?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ofcori , utilizator 15:31, 23 Februarie 2012
La ce se refera ”preavizul”?
E, cumva, in discutie, termenul in care trebuie sa se anunte o eventuala reziliere a contractului? Daca despre asta e vorba, e legal. Poate fi legal si in alte cazuri - dar informatiile pe care le-ati oferit sunt vagi.
Oricum, pentru certitudine, ar trebui sa vada un avocat acel contract; pentru un raspuns corect e necesar sa citeasca tot ce scrie acolo.
Nu de alta, dar sa nu primiti informatii eronate - fara intentie - si sa aveti probleme mai tarziu.

Evident ca trebuie respectat, de aceea e scris in contract si contractul este considerat ”legea partilor” = partile contractante sunt obligate sa respecte clauzele / conditiile contractului pe care l-au semnat.
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare preaviz merishor merishor Eu, firma, am incheiat un contract de prestari-servicii cu un PFA. Cealalta parte, PFA-ul, depune cerere de reziliere unilaterala cu preaviz. Pot eu sa renunt ... (vezi toată discuția)
Prelungire durata contract de prestari servicii florin petcu florin petcu buna ziua, am si eu putina nevoie de ajutor in anul 2007 conducerea Primariei la care lucrez a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Referitor la rezilierea contractului andr33apn andr33apn In cazul in care exista o clauza intr-un contract\" durata contractului este 1 an, si se prelungeste automat cu inca 1 an, in cazul in care nu se cere ... (vezi toată discuția)