avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bej- radiere notare din cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

bej- radiere notare din cartea funciara

Buna ziua. Anul trecut am pierdut un proces si m-am trezit pe neasteptate cu contul poprit, deoarece adversarul meu a obtinut rapid titlu executoriu. Desi i-am platit mai mult de jumatate din suma si mi-am luat si angajamentul ca voi plati in cel mai scurt timp restul, executorul nu a pierdut prea mult timp si intr-o luna a reusit sa imi treaca o somatie in cartea funciara a locuintei mele, amenintandu-ma ca ma executa...pentru o suma ridicola. Asa ca m-am imprumutat din nou si am platit tot. Am facut o cerere executorului rugandu-l sa imi ridice somatia din cartea funciara si poprirea de pe cont. Dupa 6 luni mi-a ridicat poprirea, dar somatia nici acum. Mai mult nu mi-a comunicat absolut nici o hartie, proces verbal sau confirmare de plata, desi inainte de a primi banii m-a bombardat cu amenintari si somatii.
Va rog frumos sa imi spuneti ce obligatii are acest executor fata de mine, cum pot actiona legal pentru a-l face sa imi ridice somatia, ce acte ar trebui sa-mi comunice si cum?
Mentionez ca nu mi-a permis sa ma uit in dosarul pe care l-a intocmit. Vreau sa stiu daca am dreptul sa vad ce este in acel dosar?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:28, 16 Februarie 2012
in mod normal in momentul in care dvs ati achitat complet debitul si cheltuielile de executare, el trebuia sa va puna in mana o hartie care sa constate acest lucru, si prin care sa isi dea acordul la radierea somatiei.
Nu s-a intamplat asa. ce fel de hartie, mai exact? nu se ocupa tot el de radierea somatiei? Credeam ca este obligat sa faca asta dupa ce a primit banii...Multumesc pt raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
apetrovici, utilizator
Din experienta-am facut cerere catre Bej si mi-au facut copie dupa dosar,la achitarea banilor (chiar si a unei sume partiale) mi s-a intocmit proces-verbal.
Eu stiu ca pentru orice (bani sau documente depuse la dosar) executorul este obligat sa incheie proces-verbal.
Va multumesc mult, dna.Simona.voi merge sa fac si eu o noua cerere.
Formulati o cerere de radiere a somatiei din CF si inmanati-o executorului judecatoresc. Acesta este obligat sa dea curs cererii dvs. Daca nu, formulati actiune in instanta in contra BEJ cerand instantei sa dispuna radierea somatiei de plata din CF, avand in vedere ca cel care a inscris-o nu face acest lucru. In instanta este important sa aveti o dovada de la BEJ ca ati achitat intreg debitul, sa aveti o copie dupa cererea dvs. prin care cereti BEJ sa ridice somatia - cu dovada de primire din partea lui.

Alte discuții în legătură

Girant mihaigaby mihaigaby Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea. Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă am proces verbal de închidere a executării ... nicoleta.bolboaca nicoleta.bolboaca Buna ziua, dacă am proces verbal de închidere a executării și adresa de radiere a somației imobiliare iar executorul nu vrea să-mi elibereze ... (vezi toată discuția)