avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... lamuriri despagubiri accidente
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

lamuriri despagubiri accidente

intrebarea mea este daca o societate de asigurari este citata de judecatorie ca reprezentand societate la care posesorul vehicului avea asigurare la momentul producerii accidentului iar se face recurs la hotararea judecatoriei, curtea de apel respinge recursul formulat de catre societatea de asigurare , ea mai are calitatea de asigurator de raspundere civila delictuala?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:01, 15 Februarie 2012
N-am prea inteles ce ati vrut sa intrebati, formularea fiind derutanta.
Precizez totusi, presupunand ca este vorba despre o polita RCA:
-daca exista un asigurator care a emis o polita valabila, acesta raspunde(plateste dauna) ,atata timp cat se pastreaza vinovatia asiguratului sau.
-daca prin caile de atac (indiferent cine le initiaza) vinovatia se dovedeste inexistenta total sau in parte, atunci raspunderea asiguratorului (suma de plata) se diminueaza partial sau total, functie de procentul de vinovatie constatat de instanta, in hotararea definitiva si irevocabila (finala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni alexandru25 alexandru25 Buna ziua, as dori sa va in treb cum se procedeaza cu daunele pt. un accident a un ui pieton pe trecere de pietoni. Cumnata mea a fost lovita, a avut neviue ... (vezi toată discuția)
Termen de plata despagubiri societate de asigurare adela05 adela05 Exista un termen maxim in care asiguratorul este obligat sa plateasca daunele produse? Este vorba de o polita facultativa pentru asigurarea functionarii ... (vezi toată discuția)
Dauna auto ainginer ainginer Buna ziua Am si eu o nelamurire, poate gasesc una din partea dvs Am avut un accident, urmat de un dosar penal, accident din care a rezultat avarierea unui nr ... (vezi toată discuția)