avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare pamant

Astept un raspuns la problema pe care o voi relata.

Am de revendicat cateva pamanturi cam de 60Ha dar problema sta in felul urmator: Pentru a revendica acest pamant am inteles ca trebuie sa ai certificatele de deces ale STRA-BUNICILOR, pt ca pamantul era pe numele lor. Cum pot obtine aceste certificate de deces daca ele sau pierdut? mentionez ca si bunicii mei sunt morti iar mama mea nu-si mai aduce aminte exact anul in care au murit Stra-bunicii. Unde trebuie sa ma adresez ca sa intru in posesia lor pt ca la primaria de acolo din comuna au spus ca nu mai au evidentele cu cei care au decedat in acele perioade?

O a doua problema ar fi: Unde trebuie sa ma duc dupa ce obtin certificatele de deces pentru a afla de cat pamant intravilan si extravilan este vorba si in ce loc?

Multumesc aticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 21:44, 15 Februarie 2012
Buna seara,

Aveti deschisa calea unei cereri de reconstituire :

Legea 119/1996:
Art. 55
Reconstituirea actelor de stare civila se poate face, la cerere, daca:
a) registrele de stare civila au fost pierdute sau distruse, in totalitate ori in parte;

Art. 57
(1) Cererea de reconstituire sau de intocmire ulterioara a unui act de stare civila, insotita de documentele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale competente sa intocmeasca actul. [...]. Cererea se solutioneaza in termen de 30 de zile, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei, prin dispozitie a primarului, care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la emitere.
(2) Dispozitia prevazuta la alin. (1) poate fi contestata la instanta judecatoreasca in a carei raza teritoriala isi are sediul autoritatea emitenta.

Dovedirea starii civile se face conform:

C.Civil:
Art. 103. - Starea civilă se poate dovedi, înaintea instanţei judecătoreşti, prin orice mijloace de probă, dacă:
a) nu au existat registre de stare civilă;
b) registrele de stare civilă s-au pierdut ori au fost distruse, în tot sau în parte;
c) nu este posibilă procurarea din străinătate a certificatului de stare civilă sau a extrasului de pe actul de stare civilă;
d) întocmirea actului de stare civilă a fost omisă sau, după caz, refuzată.

Legea 119/1996:
Art. 16
(2) Prevederile art. 103 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu privire la dovada starii civile sunt aplicabile si in cazul in care se solicita serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor sau ofiterului de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale competente reconstituirea sau intocmirea ulterioara a actelor de stare civila."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Revendicare 100 hectare de pamant. AlexB1337 AlexB1337 Salut. Ma numesc Alex si am 18 ani. In anii 1800, in imperiul austro-ungar avea strastrastra bunicul meu 100 hectare de pamant, avere si mai multe. Bunicul meu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Marius0012014 Marius0012014 Titlul de proprietate al bunicilor mei nu include si pamantul intravilan ci doar cel extravilan. Intrebarea mea este de ce primaria nu au trecut si pamintul ... (vezi toată discuția)