avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pe venit si TVA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pe venit si TVA

impozitul pe venit si TVA-ul se platesc in fiecare luna sau la trimestrul...ma refer la un SRL....
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 21:37, 15 Februarie 2012
Impozitul pe venit (3%) il platiti numai la trimestru iar pentru tva, daca ati depasit cifra de afaceri de 100000 euro, veti plati la luna. Altfel ramane tot la trimestru.
Tot atunci, cand depasiti acea valoare, va trece la platitor de impozit pe profit (16%)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Buna seara,

Tva-ul se constituie, declara si plateste asa cum este declarat in vectorul fiscal. Daca vectorul este trimestrial, atunci il platiti pana in data de 25 ale lunii urmatoare incheierii trimestrului, daca vectorul este lunar, atunci trebuie constituit, declarat si platit pana in data de 25 ale lunii urmatoare.

In cazul in care la sfarsitul anului depasiti cifra de afaceri de 100000 eur, atunci sunteti obligat sa depuneti o noua declaratie de mentiuni privind vectorul fiscal in vederea trecerii dvs ca platitor de tva lunar.

Impozitul pe veniturile microintreprinderii se constituie, se declara si se plateste trimestrial, pana in data de 25 ale lunii urmatoare incheierii trimestrului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Raportare tva RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Am nevoie de o informatie certa legata de urmatorul caz: - in 2008 firma a trecut la raportare de tva lunara deoarece s-a depasit plafonul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 094 dana_coman dana_coman Am fost plătitor de TVA luna în anul 2012, cifra de afacere pentru anul 2012 este 160.213,00 lei , ce declarație depun în ianuarie 2013, dec. 010, ... (vezi toată discuția)