avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie partaj

Buna ziua,

De curand mama mea in varsta de 53 de ani s-a casatorit recent cu un domn. Avand in vedere varsta are cateva bunuri materiale pe numele ei.

Intrebarea mea este: in cazul unei nefericite despartiri sau in cazul unui deces al sotului cum se face partajul?

Tin sa precizez ca si domnul are copii din casnicia precendenta.

Eu pun aceasta intrebare in calitate de fiu al doamnei.

Va multumesc,
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:28, 15 Februarie 2012
In cazul unui divort se vor partaja bunurile comune in cazul unui deces Sotul supravituitor va lua cota de 1/4 din patrimoniu defunctului in concurs cu descendentii defunctului, indiferent cat timp au fost casatoriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenitori nicole852107 nicole852107 buna ziua,la deschiderea unei succesiuni daca legea spune caci sunt mostenitori doar descendentii directi de ce se imparte si sotului supravietuitor?cind au ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire in urma casatoriei Claudia Stoica Georgeta Claudia Stoica Georgeta Ce drepturi are mama in urma casatoriei daca s-a casatorit de cateva luni, in situatia in care sotul ei avea un copil dintr-o casatorie anterioara, iar ... (vezi toată discuția)
2 situatii dianast1979 dianast1979 Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri la cele 2 situatii. situatia 1 : mama mea care s-a recasatorit de curand detinea inainte ... (vezi toată discuția)