avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INTRARE IN FALIMENT-LICHIDAREA AVERII DEBITORULUI
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INTRARE IN FALIMENT-LICHIDAREA AVERII DEBITORULUI

Buna seara!sunt un membru nou in forum si ma intereseaza urgent raspunsul la urmatoarea intrebare:
Se face comunicarea hotararii de intrare in faliment,respectiv urmeaza sa se treaca la etapa privind lichidarea averii debitorului pt acoperirea pasivului.In situatia in care firma achita creantele nascute dupa data deschiderii procedurii,se poate formula recurs ?,urmand apoi sa se conformeze in continuare planului de reorganizare?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:36, 22 Februarie 2012
Intrebarea dvs este neclara ...
incerc sa va raspund:
- dupa data dechiderii procedurii toate hotararile se comunica prin publicare in BPI
- hotararile date de jud sindic pot fi atacate cu recurs in 7 zile de la comunicare
In primul rand,multumesc pt interesul acordat!Precizez ca administratorului judiciar i a fost admisa cererea de incepere a procedurii generale a falimentului,debitoarea asteapta comunicarea hotararii,hotarare prin care nu intelege la ce sa se astepte?
1.Scoaterea la licitatie a bunului imobil ?in aceasta situatie ,pt care motive se poate formula recurs?-achitarea restului de transe din plan?sau achitarea datoriilor curente la anaf?(de la data aprobarii planului nu s au mai putut efectua plati catre stat ,prin urmare s au acumulat noi datorii).Debitoarea doreste sa opreasca inceperea acestei proceduri prin care sa se ajunga la scoaterea bunului imobil la licitatie,sa achite datoria acumulata la stat ulterior intrarii in reorganizare si sa urmeze procedura de pana acum,respectiv sa se tina de efectuarea patilor la plan,asa cum era el intocmit.exista aceasta posibilitate?

sau achitarea datoriilor curente la anaf?(de la data aprobarii planului nu s au mai putut efectua plati catre stat ,prin urmare s au acumulat noi datorii).

Recurs puteti face dar NU va fi admis in conditiile expuse.
Este evident ca soc in reorganizare trebuie sa fie capabila sa faca fata datoriilor curente + ratele din plan
SA INTELEGEM CA ACHITAREA DATORIILOR CURENTE SI APOI DOVADA CA VOM PUTEA ACHITA RATELE DIN PLAN POT FI MOTIVE INTEMEIATE DE RECURS SI DE REVENIRE LA SITUATIA ANTERIOARA,RESPECTIV POT OPRI DECHIDEREA PROCEDURII DE FALIMENT?(POT IMPIEDICA SCOATEREA LA LICITATIE A BUNULUI IMOBIL?)precizez:unul sau mai multe contracte solide pe termen lung sunt dovezi solide de solvabilitate a debitoarei?

SA INTELEGEM CA ACHITAREA DATORIILOR CURENTE SI APOI DOVADA CA VOM PUTEA ACHITA RATELE DIN PLAN POT FI MOTIVE INTEMEIATE DE RECURS


DA in cazul asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea inceperii procedurii insolventei dinumihail dinumihail Revin cu unele precizari:1.se asteapta comunicarea inceperii procedurii insolventei. Intrebare:se va face comunicarea la sediul debitoarei? 2.Care sunt ... (vezi toată discuția)
Insolventa si datoriile curente alexmartinescu alexmartinescu buna seara .cum poate actiona un salariat in cazul in care societatea nu plateste la zi salariile dupa intrarea in insolventa. datoriile din planul de ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale in procedura lg 85/2006 MIXAM MIXAM Societatea a fost supusa legii 64 din anul 2005, s-a propus si aprobat un plan de reorganizare. datorita unor situatii care nu au fost prevazute nu s-a ... (vezi toată discuția)