avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... notificare cesiune de creanta constituie titlu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

notificare cesiune de creanta constituie titlu executoriu?

Buna ziua,
am o speta de care nu m-am lovit pana acum. Institutia a primit o notificare cesiune de creanta din partea unei banci prin care este anuntata ca in baza unui contract de credit , incheiat intre un angajat al institutiei si o banca , acesta a cesionat drepturile salariale cu titlu de garantie reala mobiliara, veniturile salariale pe care le are de primit de la institutie care este debitor cedat.
intrebarea mea este daca aceasta notificare constituie titlu executoriu si institutia da curs solicitarii bancii sau, trebuie sa existe un titlu executoriu cu infiintare poprire?
va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Cabinet individual , Avocat 18:30, 26 Februarie 2012
Notificarea cesiunii de creanta nu constituie titlu executoriu. Titlul executoriu in acest caz il reprezinta contractul de credit bancar.
Buna ziua,
M-ar interesa si pe mine raspunsul la acesta intrebare. Si anume, daca institutia este obligata sa procedeze la retinerea pe statul de plata a creditului angajat de salariat. Va multumesc.
si eu am primit o notificare poprire salariala de la o firma de recuperare care a cesionat un contract de la banca creditoare.,aratand ca acel contract tine loc de titlu executoriu .e legala poprirea?cum se poate contesta?
Cesiunea de creanta nu tine loc de titlu executoriu, titlul este cuprins numai in contractul de credit, insa prin cesiunea de creanta nu se transmite si titlul executoriu. Cesionarul preia odata cu contractul dreptul asupra debitorului cu accesoriile din contract, debitorul poate sa il recunoasca drept creditor si sa plateasca la acesta pana la terminarea datoriei sau poate sa incheie un nou contract cu acesta, insa atentie noul contract este executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune de creanta ENGFULL ENGFULL e prima data cand ma lovesc de aceasta situatie , de obicei se merge pe poprire.... am primit o notificare cesiune de creanta prin care sunt anuntat ca in ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)