e prima data cand ma lovesc de aceasta situatie , de obicei se merge pe poprire....
am primit o notificare cesiune de creanta prin care sunt anuntat ca in baza unui contract de credit , incheiat intre un angajat al meu si o banca , acesta a cesionat drepturile salariale cu titlu de garantie reala mobiliara .....
prin urmare sunt debitor cedat,.....
intrebarea mea este in legatura cu aceasta notificare ..... nu ar trebuyi sa fie insotita de o copie dupa acest contract de credit in care este incl;usa si cesiunea de creanta?
acest contract nu trebuie conform noii decizii a curtii constitutionale ... investit cu formula executorie?
???? pot fi cesionate dreturile salariale cu titlu de garantie reala mobiliara ????
Este vorba de o practica mai noua a bancilor care, din punctul meu de vedere este abuziva si la limita de jos a legii. Ceea ce trebuie sa aveti in vedere este faptul ca dumneavoastra ( societatea ) aveti calitatea de, debitor cedat atata timp cat persoana respectiva este angajatul societatii. Incepand cu data de la care aceasta persoana nu mai este angajatul societatii, nici societatea nu mai are calitatea de, debitor cedat.
In ceea ce priveste intrebarea dumneavoastra, raspunsul este da. Intradevar, banca avea obligatia ca la acea notificare sa va anexeze si o copie a contractului de credit in care este inclusa aceasta cesiune.
Cat priveste investirea cu formula executorie, conform legii bancare, contractul de credit reprezinta titlu executoriu de drept, fara a mai fi necesara investirea acestuia. Pe de alta parte, luand in considerare cele relatate de catre dumneavoastra, in speta nu este vorba de o executare silita ci de o notificare de cesiune, situatie in care nu se impune o eventuala investire cu formula executorie.
Drepturile salariale nu pot fi cesionate. Drepturile salariale fac partedin acele creante incesibile. Ceea ce ati primit d-vs la firma este o notificare prin care vi se aduce la cunostinta aceasta cesiune pentru a va fi opozabila. Cedentul a cedat drepturile sale salariale astfel incat d-vs ati devenit debitorul cesionarului. Aceasta ar fi operatiunea juridica daca ar fi fost vorba de o creanta ce putea fi cedata.
pai si atunci ,.... daca drepturile salariale nu pot fi cesionate ...... ce valoare are aceasta notificare de cesiune a "drepturilor salariale"?!!!!!
in concluzie , opresc salariatului 1/3 din salariu pt a o vira in contul bancii?
nu trebuie sa primesc si o copie dupa acel contract?
ce putere am eu , ca "persoana notificata " sa "controlez " legalitatea acestei proceduri ?
pot refuza sa virez banii in contul bancii pe aceasta procedura ? cum argumentez ? cine imi da acest drept?
m-am uitat in legea 99/99 , e drept ca la domeniul de aplicare a legii sunt cuprinse o sfera larga de bunuri , insa veniturile salariale nu sunt cuprinse in mod explict .
in continuare , mie mi se pare cel putin bizara aceasta "formula " adoptata de banca ......" cesiunea veniturilor salariale cu titlu d garantie reala mobiliara "...............
dl av alexandru unde se precizeaza ca veniturile salariale nu pot fi cesionate?