avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venturi salariale cesionate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venturi salariale cesionate?

veniturile slariale pot face obiectul unei cesiuni cu titlu de garantie reala mobiliara?
am primit o notificare de cesiune de creanta prin care sunt anuntat ca sunt debitor cedat - un angajat a contractat un credit prin care a cesionat in favoarea bancii cu titlu de garantie reala mobiliara , veniturile salariale ....
Cel mai recent răspuns: INOCENTIA ZISSU , Consilier juridic 09:51, 24 Aprilie 2009
Va rog sa expuneti mai clar problema.
De principiu, Legea de baza este Codul Muncii (Legea 53/2003), care prevede ca nici un angajator, executor judecatoresc, Banca, nu poate retine mai mult de 1/3 din salariu sau daca sunt mai multe datorii concurente (concomitente)1/2.din salariu (vedeti articolul 273 Codul Muncii, aliniat 2), pentru ca se pune problema ce mai mananca omul respectiv, sum suporta plata facturilor curente (lunina, intretinere, etc.). Dar daca dvs. ati incheiat de la inceput cu Banca o conventie prin care ati cedat drepturile salariale atunci se va avea in vedere acea conventie pe care ati facut-o in deplina cunostinta de cauza, stiind de la inceput care sunt conditiile.
Inocentia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune de creanta ENGFULL ENGFULL e prima data cand ma lovesc de aceasta situatie , de obicei se merge pe poprire.... am primit o notificare cesiune de creanta prin care sunt anuntat ca in ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta constituie titlu executoriu? simonabi simonabi Buna ziua, am o speta de care nu m-am lovit pana acum. Institutia a primit o notificare cesiune de creanta din partea unei banci prin care este anuntata ca ... (vezi toată discuția)
Garantie reala mobiliara asupra creantelor prezente si viitoare si/sau cesiune de creanta? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cun un sfat in urmatoarea problema: o societate comerciala doreste sa contracteze un credit. Una din conditiile bancii a fost ... (vezi toată discuția)