avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata concediu de maternitate ptr gemeni!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata concediu de maternitate ptr gemeni!

buna seara.va rog sa ma lamuriti cu acest subiect.in 2010 a nascut sotia gemeni in luna august si la depunerea dosarului ptr imdemnizatie ni sa spus ca concediul ptr gemeni este de o durata de 3 ani.mai nou dupa un an si jumatate de la depunere ni sa spus ca concediul este doar de 2 ani.santem in ceata ,va rog sa ne lamuriti referitor la acest subiect!! va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 16 Februarie 2012
Concediul pentru cresterea copiilor este de 1an, 2 ani si 3 ani in cazul copiilor cu handicap. Eu asa inteleg de aici:

www.avocatnet.ro/content/art...
Durata CCC este de 2 ani , iar in cazul copilului cu handicap este de 3 ani , chiar daca este vorba despre gemeni. ... in speta, sunt incidente prevederile OUG nr.148/2005.

Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
.....

art. 11. - Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul al indemnizatiei de crestere a copilului cristiana27 cristiana27 AS DORI SA STIU DACA ,VENITURILE PROVENITE DIN CONTRACTELE DE CONVENTII CIVILE (ADMINISTRATOR LA ASOCIATIE DE PROPRIETARI), SE CUMULEAZA CU VENITUL DIN SALARII ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil viocris86 viocris86 buna ziua am o fetita de 5 ani cu handicap si sant in concediu de crestere copil de la 3 ani la 7 ani si vreau sa maj fac un bebe peste cateva luni sau un an ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt al doilea copil AlexaR AlexaR Buna ziua, sunt in concediu de crestere copil din aprilie 2009 si beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 85% din venit. Intrebarea mea este: voi ... (vezi toată discuția)