avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu mi s-a comunicat procesul verbal de contraventie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu mi s-a comunicat procesul verbal de contraventie pentru a putea formula plangere

am si eu o problema: in luna noimebrie am fost luat de radar cu 80 si cv de km pe ora in localitate, abia acum in luna februarie mi s-a comunicat de la primarie ca am de plata 603 ron pentru un proces verbal. nu trebuia sa mi se comunice mai devreme? daca il contest caastig? ce sa fac? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:08, 17 Februarie 2012
Il contestati in 15 zile de la luarea la cunostinta.Veti solicita in instanta copia acestuia .
poi ce sa contest daca nu am procesul verbal? trebuie sa il iau de la primarie?
Pentru a formula plangere contraventionala impotriva unui PV de contraventie, trebuie sa fiti in posesia lui, pentru ca in plangere se specifica nr. si seria PV.
Daca il aveti, vedeti la ce data a fost intocmit, pentru ca daca a trecut mai mult de o luna, il puteti contesta.
Daca nu-l aveti, intrebati la primarie, pentru ca au si ei o copie.
platesc jumatate din suma aceasta daca doresc sa il contest sau pur si simplu il iau de la primarie si nu platescu nimic?
Pentru siguranta dvs achitati jumatate din cuantum
In caz ca formulati actiune in instanta,si daca instanta dispune solutie favorabial dvs aveti dreptul inclusiv sa recuperati valoarea achitata

Alte discuții în legătură

Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de amenda? ContSters179979 ContSters179979 [b]Buna seara. Acum 2 saptamani m-a oprit un politist pt.ca nu purtam centura de siguranta.Imi da amenda 67 de lei iar eu nu semnez procesul verbal.Opreste ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)