avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu mi s-a comunicat procesul verbal de contraventie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu mi s-a comunicat procesul verbal de contraventie pentru a putea formula plangere

am si eu o problema: in luna noimebrie am fost luat de radar cu 80 si cv de km pe ora in localitate, abia acum in luna februarie mi s-a comunicat de la primarie ca am de plata 603 ron pentru un proces verbal. nu trebuia sa mi se comunice mai devreme? daca il contest caastig? ce sa fac? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:08, 17 Februarie 2012
Nu este chiar asa.
Agentul constatator are la dispozitie maxim 6 luni sa-ti intocmeasca PV de sanctionare.
Vezi OG 2/2001.
Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
...
(3) Cand fapta a fost urmarita ca infractiune si ulterior s-a stabilit ca ea constituie contraventie(...) prescriptia opereaza totusi daca sanctiunea nu a fost aplicata in termen de un an de la data savarsirii, respectiv constatarii faptei, daca prin lege nu se dispune altfel.
Problema este ca de la data intocmirii PV, acesta trebuie sa va fie comunicat in max. o luna.
Vedeti art. 25 (2) din aceeasi ordonanta.

Mergeti la primarie (taxe si impozite) si solicitati fie sa va dea o copie de pe PV, pe care sigur o au, pentru ca deja el constituie titlu executoriu, fie sa va spuna numarul, seria si data la care a fost emis.
Formulati plangere contraventionala in care specificati toate aceste date, iar in instanta solicitati ca judecatorul sa oblige politia sa va trimita o copie de pe PV, pentru a vedea daca indeplineste toate conditiile prevazute de lege.
Puteti incerca, nu va costa nimic, plangerile contraventionale sunt scutite de taxa de timbru.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de amenda? ContSters179979 ContSters179979 [b]Buna seara. Acum 2 saptamani m-a oprit un politist pt.ca nu purtam centura de siguranta.Imi da amenda 67 de lei iar eu nu semnez procesul verbal.Opreste ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)