avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?

As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza cursurile cu ajutorul fondurilor europene, si cursantii sunt scutiti de taxa. Daca raspunsul este da, care sunt acestea?

A doua intrebare: Ca si conditie de inscriere, este obligatoriu sa ai studii superioare, sau pot participa si persoane care sunt cu studii superioare in curs?
Va multumesc.
Eliza Plesa
Studii superioare de scurta durata erau facute in colegiile universitare care se finalizau cu diploma de absolvire,obtinuta in urma unui examen de cunostinte generale si a unui proiect de absolvire.Aceste colegii au disparut odata cu aderarea universitatilor romanesti la Tratatul( Conventia) de la Bologna. Si,sincer nu vreu sa platesc pentru un curs doar pentru a ma afla in treaba,ci sa ma folosesc de el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Alinne, utilizator
Legea 192/2006 actualizata - Art. 7

Poate deveni mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime in munca de cel putin 3 ani;
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;.
g) a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.

Pentru inscrierea la cursul de formare mediatori trebuie sa prezentati:

- diploma de licenta - copie
- cartea de identitate - copie
- formular de inscriere curs
- contractul de formare semnat de catre dvs.

Cu certificatul obtinut si cu celelelte acte necesare (dovada sediu, act de infiintare, etc) va puteti autoriza (se plateste si o taxa de 800 lei).

Dupa depunerea dosarului se emite o Hotarare a Consiliului de Mediere prin care sunteti dobanditi calitatea de mediator si apoi se emite Autorizatia.

Nu exista nici un formator de mediatori care sa accepte un cursat ce nu indeplineste conditiile impuse de lege deoarece nu puteti primi Certificatul de absolvire al cursului.

Pe certificat scrie clar:

Se certifica prin prezenta ca dna/dl.X a participat la Cursul de formare mediatori.
Cursul sa desfasurat in perioada (lunile si anul) si a fost sustinut de (scola de formatori) in baza Legii 192/2006 si in conformitate cu Standardul de formare al mediatorului.

Prezentul ceritifcat asigura dreptul de participare la examenul de absolvire a cursului de formare initiala ca mediator, organizat in conformitate cu hotararile Consiliului de Mediere si prevederle Legii nr.192/2006.

Este evident ca nu puteti sustine examenul final daca nu aveti Certificat iar certificat nu puteti avea daca la inscriere nu prezentati documentele solicitate.


@alinne
Daca va referiti la cursurile de scurta durata tip de 3 ani, echivalent subingineri, este ok.
Acesti absolventi au diploma de absolvire, care se echivaleaza cu licenta.
In concluzie, daca doriti, puteti urma un curs de mediator.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Ares-3, moderator
@ Ciobanu vasile

Draga domnule Ciobanu, dragul meu coleg, nu am nimic cu profesia de mediator, dimpotriva o practic cu multa placere si cinste. Ba mai mult ma ocup si de organizarea acestor cursuri in teritoriu. Cursurile se adreseaza tuturor adultilor indiferent de pregatirea anterioara, este un curs de formare pentru adulti si nu foloseste doar la autorizarea ca mediator. Pentru cei ce vor sa practice aceasta profesie dupa absolvirea cursurilor, pentru autorizare le sunt cerute si alte conditii printre care si studii superioare.
Sper ca m-am facut inteles.
Puteti urma cursurile de mediator , dar... pentru autorizare va este necesara diploma de licenta

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Profesie mediator ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, Daca sunt angajat ca referent in justitie la un cabinet de avocatura, pot sa profesez ca mediator? Va multumesc, Ioana (vezi toată discuția)