avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?

As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza cursurile cu ajutorul fondurilor europene, si cursantii sunt scutiti de taxa. Daca raspunsul este da, care sunt acestea?

A doua intrebare: Ca si conditie de inscriere, este obligatoriu sa ai studii superioare, sau pot participa si persoane care sunt cu studii superioare in curs?
Va multumesc.
Eliza Plesa
Pasii pe care ii aveti de parcurs pentru a deveni mediator autorizat sunt urmatorii:

1. Trebuie sa urmati cursurile de formare ca si mediator, la unul din furnizorii de formare acreditati de catre Consiliul de mediere (gasiti lista formatorilor pe site-ul Consiliului de Mediere). Cursurile se desfasoara pe o perioada de 3 saptamani, 8 ore pe zi, incepand de la ora 9 dimineata, 3 module de curs. Nu puteti lipsi motivat, mai mult de 8 ore pe toata perioada cursului.
Art. 7 din legea 192/2006: Poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a)are capacitate deplina de exercitiu;
b)are studii superioare;
c)are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d)este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e)se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savârsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f)a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;
g)a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.

2.La terminarea cursului, sustineti un examen organizat in conformitate cu prevederile standardului de formare si ale Dispozitiilor Consiliului de Mediere. Examenul consta in proba scrisa (test grila) si oral (2-3 subiecte) in fata Comisiei, formata din 3 persoane.

3. Dupa sustinerea examenului si comunicarea notelor obtinute (in aceeasi zi la sfarsitul examenului) vi se va elibera Certificatul de absolvire, prin care se atesta indeplinirea conditiilor art 7 lit. f din Legea 192/2006, in vederea dobandirii calitatii de mediator autorizat pentru a exercita profesia de mediator.

4. Urmeaza pregatirea si depunerea dosarului la Consiliul de Mediere in vederea autorizarii (gasiti pe site lista documentelor de care aveti nevoie pentru autorizare)

Va stau la dispozitie daca mai doriti informatii sulimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Profesie mediator ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, Daca sunt angajat ca referent in justitie la un cabinet de avocatura, pot sa profesez ca mediator? Va multumesc, Ioana (vezi toată discuția)