avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv unic national
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv unic national

Stie cineva daca in acest moment mai este valabil vreun contract colectiv unic la nivel national? Cel din 2007-2010 a expirat iar cel pt 2011-2014, desi a fost elaborat, nu a fost agreat de patronate, deci nu a fost publicat in Monitor. Prin urmare, exista vreunul in vigoare?
Cel mai recent răspuns: ElenaRota , utilizator 13:40, 16 Februarie 2012
Acum nu e in vigoare niciunul. Vedeti daca e in vigoare contract colectiv la nivel de ramura.
Orice ccm intra in vigoare de la data inregistrarii la institutiile abilitate si nu de la data publicarii lui in Monitorul Oficial .... dupa 01.01.2011 nu mai exista CCMN, iar dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 nu se mai negociaza ccm la nivel national.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
E adevarat ca Legea Dialogului Social a desfiintat CCMUN dar,
Oare nu se poate ca in baza art 153 al respectivei legi sa se incheie un acord intre confederatii si patronat , acord ce sa aiba efect asupra tuturor structurilor inferioare si care sa tina loc de CCMUN?
Poate ca merita studiata ideea.
Textele de lege trebuie sa fie corobrate intre ele ... astfel, ca din corborarea art.128 alin.1 , art.133 si art.153 din legea respectiva, chiar daca s-ar incheia un astfel de ccm acesta nu are cum sa-si produca efectele decat fata de partile semnatare si nicidecum la nivel national.
Va multumesc mult tutror

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare 15%...nu mai este valabil ? roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Conform Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2011-2014/ art.66 , angajatorul ar trebui sa acopere cei 15%, ca diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv la nivel national DRAGFLO DRAGFLO S-A SEMNAT CONTRACTUL COLECTIV LA MINISTERUL MUNCII? NU STIU DACA SUNT OBLIGATA SA FAC ACTE ADITIONALE DE MARIRE LA SALARII (vezi toată discuția)
Ccm 2011 cand se publica in monit oficial adina23 adina23 buna seara, deranjez cu o intrebare, cand se publica CCM 2011, sau cel la nivel de ramura, mentionez ca lucrez ca si referent colectare debite, banuiesc ca e ... (vezi toată discuția)