Conform Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2011-2014/ art.66 , angajatorul ar trebui sa acopere cei 15%, ca diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul mama, aflandu-se in concediu de maternitate ...eu ma aflu exact in aceasta situatie, si tocmai mi-a fost respinsa cereea, dar nu am inteles foarte bine de ce( nu mi s-a dat un raspuns in scris)...nu mai e valabila aceasta dispozitie din CCMUN ?
Urma ca dupa ce nasc ( cat de curand) sa fac o cerere si pentru acel salariu mediu pe unitate, ca prima de nastere...ma pot astepta sa nu-l primesc nici pe acesta ?
Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum e cu Contractul la nivel de ramura, unitate...cred ca aici e tot "baiul"
Nu mai exista CCM la nivel national.
CCM se incheie in baza legii 62/2011, la nivel de e unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate
(art.128 din lege)
Nu veti primi aceasta compensare , intrucat acel CCMN pe care l-ati invocat nu produce niciun efect , deoarece nu a intrat in vigoare .....
Art. 133 din Legea nr.62/2011:
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti angajatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
.....