avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare 15%...nu mai este valabil ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare 15%...nu mai este valabil ?

Buna ziua,

Conform Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2011-2014/ art.66 , angajatorul ar trebui sa acopere cei 15%, ca diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul mama, aflandu-se in concediu de maternitate ...eu ma aflu exact in aceasta situatie, si tocmai mi-a fost respinsa cereea, dar nu am inteles foarte bine de ce( nu mi s-a dat un raspuns in scris)...nu mai e valabila aceasta dispozitie din CCMUN ?

Urma ca dupa ce nasc ( cat de curand) sa fac o cerere si pentru acel salariu mediu pe unitate, ca prima de nastere...ma pot astepta sa nu-l primesc nici pe acesta ?

Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum e cu Contractul la nivel de ramura, unitate...cred ca aici e tot "baiul"

Multumesc anticipat pentru un raspuns prompt!

Cu stima,
Roxana B
Cel mai recent răspuns: roxanne^^ , utilizator 14:03, 9 Mai 2012
Nu mai exista CCM la nivel national.
CCM se incheie in baza legii 62/2011, la nivel de e unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate
(art.128 din lege)
Nu veti primi aceasta compensare , intrucat acel CCMN pe care l-ati invocat nu produce niciun efect , deoarece nu a intrat in vigoare .....

Art. 133 din Legea nr.62/2011:
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti angajatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
.....
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caror companii se aplica ccm la nivel de ramura? Dana X Dana X CCM la nivel de ramura se aplica numai companiilor care au reprezentanti in organizatiile sindicale sau este valabil pentru toate companiile care au CAEN din ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv unic national ElenaRota ElenaRota Stie cineva daca in acest moment mai este valabil vreun contract colectiv unic la nivel national? Cel din 2007-2010 a expirat iar cel pt 2011-2014, desi a fost ... (vezi toată discuția)
Incheirea unui ccmun la nivel unitate este obligatorie Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Lg 62/2011, art. 129, alin (1) zice ca negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are ... (vezi toată discuția)