avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O problema cu administratorul de bloc...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O problema cu administratorul de bloc...

Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi si am o problema cu administratorul de la blocul unde locuiesc. M-am mutat de 3 luni in acest bloc. Atunci cand m-am mutat am constatat ca teava comuna de apa calda din baie este fisurata si are un colier. L-am anuntat pe administrator si mi-a promis ca o inlocuieste. Cu aceasta promisiune am ramas si dupa trei luni de cand sunt mutat in acest bloc si teava continua sa se deterioreze vazand cu ochii. Domnul administrator a invocat motive precum: nu are posibilitatea sa inlocuiasca acum teava pentru ca sunt costuri mari la-ntretinere. Acesta este un motiv mai nou pentru ca acum o luna imi spunea ca nu poate acum sa o inlocuiasca pentru ca a trebuit sa inlocuiasca la alte apartamente si s-ar ridica costul intretinerii. Intrebarea mea este: domnul administrator este obligat sa inlocuiasca teava comuna imediat ce a aparut o fisura sau numai atunci cand se sparge de tot si nu mai poate sa aplice colier? Cum pot sa-i fortez mana ca sa-mi schimbe si mie teava asa cum a schimbat-o si in alte apartamente ? Imi este frica sa nu se sparga de tot si sa ma inunde atat pe mine cat si pe vecinii de mai jos pentru ca eu locuiesc la etajul 8 din 10. Exista vreo lege pentru aceasta problema? Daca da cum trebuie procedat pentru ca domnul administrator sa o respecte?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:15, 16 Februarie 2012
Nu ati precizat concret unde anume seste pozitionata instalatia la nivelul careia exista montat colierul
Legislatia care reglementeaza activitatea in cadrul condominiilor este Legea nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
Totodata este bine sa cunoasteti ca administratorul de imobil; este simplu angajat al asociatiei de proprietari,care nu detine competenta sa dispuna de la sine putere executarea de reparatii in imobil
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine autoritatea si limita de competenta sa dispuna masuri concrete si efeiciente prin care sa asigure buna functionare a instalatiilor din condominiu
Sesizati oficial presedintele de asociatie cu problema cu care va confruntati la nivelul proprietatii dvs si atentionati asupra riscului iminent de inundare pe care il incumba existenta instalatiei care prezinta zone deteriorate ,asupra carora s-a intevenit provizoriu prin aplicarea de coliere
Faceti o solicitare scrisa catre conducerea asociatiei pentru aceasta reparatie, anuntandu-i si de iminenta unei inundatii pentru care vor fi raspunzatori intrucat aveti asigurare pe locuinta. Este sau nu adevarat, nu conteaza, ei trebuie sa fie alertati de acest lucru.
Pe de alta parte propuneti-le sa reparati dv. teava, aveti acest interes, si pe baza facturii si a chitantei pe care sa v-o dea mesterul care face lucrarea sa va fie decontata aceasta lucrare, scazandu-vi-se costul ei din cota de intretinere.

Cerea o faceti in doua exemplare, pe unul care ramane la dv. sa va fie dat un numar de inregistrare sau macar sa fie scris "Am luat la cunostinta" si semnat de presedintele asociatiei.

Si chiar va trebuie asigurare facultativa pentru apartament si bunuri, inclusiv polita de raspundere civila, pentru ca, vedeti bine, exista asemenea intamplari si macar sa fiti despagubit la o adica!
Lege exista si de aceasta stie si administratorul.-23o/2007
Faceti in scris presedintelui de asociatie.Mai exista o problema,acum este foarte greu sa
va inlocuiasca conducta pentru ca trebuie sa goleasca instalatia.Poate aveti sansa ca
locuiti la 8.-Doua etaje este mai usor.
Se poate rezolva. Se inchide de jos robinetul de coloana, se lasa se se utilizeze in apartamente toata apa existenta pe coloana, deci nu se va risipi nimic, si se repara teava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare achif achif Buna ziua Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)