avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara,
Am o fata de 15 ani si 10 luni,mi-a fost incredintata in urma divortului spre crestere si educare.Iar acum din cauza problemelor specifice varsteisi permisivibilitatii fara limite a tatalui a plecat sa locuiasca la tata,Asta s-a mai intamplat si anul trecut ,dar acum a trecut o luna si inca nu s-a intors.
Va rog sa ma ajutati ce pot sa fac pentru a fi in legalitate,imi este frica de probleme pentru ca taica -sau este ff razbunator chiar daca am terminat cu divortul de 12 ani.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:59, 15 Februarie 2012
cred ca daca fetita doreste la tata e bine s-o lasati la tata...cu cat doriti si luptati s-o tineti langa dvs. cu atat mai mult va dori sa plece si nu veti avea ce face...este destul de mare ca sa poata decide pentru ea...stati linistita nu va aflati in nici o stare de ilegalitate...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Pai, nu ar mai trebui sa acceptati banii pentru pensia alimentara si in rest poate ar trebui sa va intelegeti cu tatal si sa schimbati domiciliul minorei.
Cea mai simpla cale este sa va intelegeti cu tatal ei. Si sa aveti rabdare...
La un moment dat s-ar putea sa se certe cu el si sa vrea sa revina iar la dvs.
Daca ajungeti in instanta, daca va avea o sentinta prin care i se va stabili domiciliul fiicei dvs la fostul sot, revenirea fiicei dvs. va fi mult mai anevoioasa.
eu.ro.lex a scris:

cred ca daca fetita doreste la tata e bine s-o lasati la tata...cu cat doriti si luptati s-o tineti langa dvs. cu atat mai mult va dori sa plece si nu veti avea ce face...este destul de mare ca sa poata decide pentru ea...stati linistita nu va aflati in nici o stare de ilegalitate...

Da, este greu sa faceti ceva concret.
Sub aspectul ilegalitatii este exclusa orice problema.

Discutati cu minora sa aflati care sunt problemele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta si custodie minor corinapop corinapop Buna ziua. Ma numesc Corina locuiesc in Spania si sunt medic psihiatru. Sunt casatorita de aproape 14 ani si avem impreuna cu sotul o fetita de aproape 10 ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor Kasdeya Kasdeya În 2014 s-a pronunțat divorțul de fosta soție,iar domiciliul fiicei mele,care la vremea respectivă avea 7 ani a fost stabilit la mama. În 2017 ,fetița ... (vezi toată discuția)
Buletin fara acordul parintelui ce are copilul in incredintare codreamaria codreamaria buna ziua!fetita mea a implinit 14 in iulie 2011.din cauz ca tatal nu a venit sa semneze fetita fiind incredintata lui in urma divortului nu am facut ... (vezi toată discuția)