avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conexare dosare pensie in instanta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conexare dosare pensie in instanta

Sotul meu este pensionar militar. In ianuarie 2011 a primit pensia recalculata ( in baza Legii 119/2010) pe care a contestat-o, ulterior dechizand actiune in instanta actualmente fiind in faza de recurs. In decembrie 2011 (in baza O.U.G.1/2011) a primit o decizie de revizuire pe care a contestat-o. Dupa ce va primi raspunsul la contestatie, in functie de acesta,intentioneaza sa deschida actiune in instanta.
In M.O. 836/25.11.2011I a fost publicata H.G. 749/2011 pt. modificarea si completarea Regulamentului de Ordine Interioara a Instantelor Judecatoresti aprobat prin hotararea plenului C.S.M. 387/2005. (După articolul 96/1 se introduce un nou articol, articolul 96/2, cu următorul cuprins:
"Art. 96/2: Dacă se constată că pe rolul instanţei există sau au existat cel puţin două cereri pendinte în acelaşi timp, formulate de aceeaşi parte, având acelaşi obiect principal şi aceeaşi cauză, toate cererile aflate pe rol la momentul constatării vor fi judecate de către primul complet învestit, chiar dacă partea a renunţat la judecarea cererii aflate pe rolul acestui complet sau cererea a fost anulată ca netimbrată ori ca nesemnată."
Intrebare: In baza acestei modificari, cele doua dosare care se refera la acelasi
obiect pot fi conexate?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:28, 18 Februarie 2012
Nu puteti invoca exceptia conexitatii din mai multe motive. Prevederea pe care ati citat-o nu este incidenta intrucat, daca partile sunt aceleasi, nu putem discuta despre existenta aceluiasi obiect si a aceleiasi cauze (caz in care este vorba despre litispendenta, nu despre conexitate). Daca am vorbit chinezeste, scuze! :)

De asemenea, cauzele nu pot fi conexate intrucat una inca nu a ajuns in fata instantei de fond iar cealalta se afla in recurs. Potrivit art. 164, alin. (1) Cod procedura civila, se poate solicita conexarea unor cauze aflate inaintea aceleiasi instante sau in fata unor instante deosebite, de acelasi grad. Altfel spus, judecata in acele cauze trebuie sa fie in aceeasi etapa procesuala, respectiv in prima instanta, in apel sau in cai extraordinare de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litispendenta vs conexitate goldfish goldfish buna seara! va rog sa-mi spuneti care este difernta dintre conexitate si litispendenta in materia civila.:\"> merci (vezi toată discuția)
Ordinea invocarii exceptilor! Maria Teodosiu Maria Teodosiu Buna ziua! am un proces ce tine de materia civila, unde avem de invocat niste exceptii si doream sa stiu [i]care este ordinea in care le invocam[/i]. am de ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare Marian Cioroianu Marian Cioroianu am un dosar trimis spre rejudecare de catre curte la tribunal care anterior nu a dispus conexarea,un alt dosar este acum in recurs la curte cel cu care ... (vezi toată discuția)