avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conexare dosare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conexare dosare

am un dosar trimis spre rejudecare de catre curte la tribunal care anterior nu a dispus conexarea,un alt dosar este acum in recurs la curte cel cu care solicitasem conexarea la termenele anterioare la tribunal .Intrebarea mea este pot cere conexarea dosarului de la tribunal cu cel de la curte inaintea solutionarii acestora de catre cele doua instante diferite,.ambele dosare au aceiasi actiune/contestatie a deciziei de pensionare prima dispusa de Institutul de expertiza medicala Bucuresti cea dea doua insusita si pusa in aplicare si de Casa judeteana de pensii.In ce conditii pot aduce cele doua cauze pe rolul aceleiasi instante de recurs pentru a fi deduse judecati impreuna la celasi termen
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Marian Cioroianu, Mediator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:50, 29 Ianuarie 2012
Nu este vorba despre litispendenta, ci despre conexitate. Cauzele nu pot fi conexate, intrucat una se afla in fata instantei de fond iar cealalta se afla in recurs. Potrivit art. 164, alin. (1) Cod procedura civila, se poate solicita conexarea unor cauze aflate inaintea aceleiasi instante sau in fata unor instante deosebite, de acelasi grad. Altfel spus, judecata in acele cauze trebuie sa fie in aceeasi etapa procesuala, respectiv in prima instanta, in apel sau in cai extraordinare de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litispendenta vs conexitate goldfish goldfish buna seara! va rog sa-mi spuneti care este difernta dintre conexitate si litispendenta in materia civila.:\"> merci (vezi toată discuția)
Conexare dosare pensie in instanta brezan brezan Sotul meu este pensionar militar. In ianuarie 2011 a primit pensia recalculata ( in baza Legii 119/2010) pe care a contestat-o, ulterior dechizand actiune in ... (vezi toată discuția)
Litispendenta? conexare? JohnJohn JohnJohn Un justitiabil deschide trei dosare diferite avand acelasi adversar si acelasi obiect. Cele trei dosare sunt inaintate aceleiasi instante (acelasi Tribunal). ... (vezi toată discuția)