Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu locuinta in cazul unui divort. Mentionez ca platim rate la banca pentru locuinta si nu vrem sa o vindem, ci sa o trecem pe numele copilului. Ce se intampla in acest caz, ce alternative sunt?
Multumesc anticipat.
dupa divort pana la efectuarea partajului ramaneti coproprietari pe apartament si codebitori la plata ratelor la banca asa cum a fost incheiat contractul initial. Daca vreti sa vindeti copilului banca trebuie sa fie de acord in sensul ca acesta trebuie sa dovedeasca ca poate sustine plata ratelor in continuare. Nu prea puteti face ce doriti cu acest apartament si nu il puteti trece pur si simplu pe numele copilului.
Pana nu achitati datoria nu aveti dreptul de a instraina apartamentul, decat cu acordul bancii. Problema dvs, in ce priveste imobilul va trebui transata in cadrul partajului. In cazul in care ati ajuns la un acord in ce priveste imobilul, in sensul cui va ramane, cine va plati ratele si care va fi despagubirea sotului care renunta la imobil, puteti merge la un notar care va intocmi actul de partaj, conform intelegrii dvs. In urma acestui act, sotul care va ramane cu imobilul, va deveni proprietarul unic si deplin al acestuia.
Multumesc,
Pot sa cedez casa sotului, cu conditia sa o treaca pe numele copilului candva? Sa renunt la tot, in favoarea copilului? Mentionez ca fetita are 16 luni.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Parasire domiciliu?
nellivan
Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani
Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj
danaanca
Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)