avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Povestea mea...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Povestea mea...

POVESTEA MEA ,
CARE POATE FI A TA !

Semnalmente-familie cu un copil,studii medii ,fara coloana vertebrala cautati pentru exterminare.
Povestea noastra incepe in Mai 2011.
Mioara,personajul central a povestiri noastre ,acuza dureri de cap,vedere slaba.
Hop .ochelari si in ignoranta noastra ne spuneam ca am scapat de griji.Dupa 2-3 saptamani ajungem la SMC Bucuresti si diagnostic-MIASTENIA GRAVIS.
Tratament 2 luni si nimic ameliorat.
Consultatie prof.Carstocea si facem RMN .Rezultatul –TUMORA.
Ajungem la prof.CIUBOTARU si dr.Tataranu de la Bagdasar si pe aceastã cale LE MULTUMIM PTR OMENIA SI PROFESIONALISMUL DE INALT RANG de care au dat dovada.
Operatie Meningiom -August 2011-reusita.Octombrie 2011-operatie drenaj cerebral fara valve-reusIta,noiembrie 2011 incercare de operatie care nu a reusIt nu din cauza medicilor ci din cauza riscurilor ca Mioara sa moara pe masa de operatie din cauza vaselor de sange si pozitionari dificile a tumori.
Incercare cu Gamma knife ,dr.Peris.Nereusita din acelasi motiv.
DURATA DE VIATA-2-3 LUNI.
Starea pacientului –grava.Nu putea merge,slabita,vedere 10%,etc.
Panica se instaleaza in familia noastra.
Corespondenta cu peste 45 clinici din Europa.
Raspuns favorabil din Turcia.Ce facem acum?Timpul ne presa,bani nu erau.
DUMNEZEU NE AJUTA si ajungem la tratament in Turcia in 18 decembrie 2011.Mioara a suportat greu drumul cu masina,stand intinsa timp de 14-15 ore si cu ochii inchisi.Ajungem la clinica incepem tratamentul Si dupa 5 sedinte se ridica din scaunul cu rotile.Dupa 11 sedinte merge singura.
Concomitent cu sedintele de la clinica ,cu aparatul TRUE BEAM-RADIOTERAPIE,RADIOCHIRURGIE, urmeaza tratament cu TEMODAL 140mg.(ptr.5 zile-300 euro).
Venim acasa in Romania pe 28 ianuarie 2012,plecati de pe 18 decembrie 2011.
MIOARA se simte bines pre f.bine.
Reteta gratuita Temodal 240mg-TREBUIE SA PLATIM 1600 RON.
DE CE ACEASTA SUMA?
IMENSA PENTRU FAMILIA NOASTRA.
LUNA VIITOARE DOZA ESTE MAI MARE SI SUMA PROBABIL VA AJUNGE LA 2000 RON.
SALARILE FAMILIEI NU ACOPERA ACEASTA SUMA,DE PLATIT CURENTUL,MANCAREA CE SA MAI VORBIM.
Decontare cheltuieli clinica Turcia –NU SE POATE! Nu face parte din U.E.
Mioara din ROMANIA trebuia lasata sa moara ptr ca in termen de 14 zile(ADUNA BANI TRATAMENT-15.000 EURO,MEDICAMENTE-2600 EURO,CAZARE-2000 EURO,ETC)NU PUTEA Sa suporte transport cu masina mica decat ptr cateva ore,o zi.TRANSPORT CU SALVAREA NU SE PUTEA DEOARECE COSTUL ERA DE 1500 EURO CU APROBARE MINISTER.
Acum la control nu putem merge din cauza situatiei materiale .Nu putem deconta nici macar 1.000 euro necesari controlului.
OARE NU SUNTEM CONDAMNATI LA EXTERMINARE?
NU DOAR MIOARA FIIND BOLNAVA CI SI EU -SOTUL EI Si COPILUL NOSTRU.


Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:00, 18 Februarie 2012
Dumnezeu (si semenii) sa va ajute.
Este greu de imaginat speranta, disperarea, fericirea si deznadejdea si toata gama de sentimente care le-ati si le mai traiti.
Este nedrept sa ajungeti pana aici si din cauze materiale sa nu puteti merge la control. Apelati la mijloacele media, la ONG-uri, deschideti un cont la o banca pentru donatii si Doamne ajuta sa stangeti banii de care aveti atata nevoie.
@Kronung,

In legatura cu medicatia prescrisa,TEMODAL,cunoscut sub denumirea generica de TEMOZOLOMIDUMse afla pe lista C2 - LISTA MEDICAMENTELOR CU PROCENT DE COMPENSARE 100% din pret de decontare - conform denumirilor comune internaţionale
corespunzătoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii inclusi in programele nationale de sănătate cu scop curativ in tratamentul ambulatoriu si spitalicesc
DIN HG NR. 720/2008 CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE SI ORDINUL MS NR. 426/2009 VALABILÃ ÎNCEPÂND CU 01 IANUARIE 2012
,
P3: PROGRAMUL NATIONAL DE ONCOLOGIE

Deci,va prezentati la medicul oncolog pt. luarea pacientului in evidenta si tot dansul va va spune daca acest medicament se elibereaza doar pe reteta gratuita din farmacie sau este nevoie de aprobarea de la casa,dar oricum,pacientul ar trebui sa beneficieze gratuit de acest medicament.
Multa.multa sanatate doamnei si dvs.putere sa treceti peste acest necaz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speranta de a recupera o parte din cheltuielile tratamentului kronung kronung Operatie Meningiom -August 2011-reusita.Octombrie 2011-operatie drenaj cerebral fara valve-reusIta,noiembrie 2011 incercare de operatie care nu a reusIt nu din ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare scrisoare medicala de catre medic specialist dupa operatie la clinica privata nicuph nicuph De ani de zile merg la control la medic oftalmolog in Ploiesti si de fiecare data (odata pe an) imi da scrisoare catre medicul de familie cu tratamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Cate retete compensate pot elibera medicii de familie intr-o luna? cornelia.sarbu cornelia.sarbu In luna ian 2020 am fost la medicul de fam ptr reteta compensata pe trei luni ptr afectiunile deja cunoscute. Ulterior am fost internata in spital (21-31 ... (vezi toată discuția)