avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pot importa un produs din China, daca nu are marcaj CE?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pot importa un produs din China, daca nu are marcaj CE?

Buna ziua,
As dori sa import un produs din China, un accesoriu pentru telefoane. Producatorii mi-au putut oferi doar un " test report" adica un certificat ca acesta a fost testat in China. Nu are insa marcaj CE, afirmand ca acest produs face parte din categoria de cadouri, si nu necesita certificare CE, iar ei importa de ani buni acest produs in Europa si nu e nevoie.
Este oare adevarat, pot sa comercializez acest produs legal in Romania fara marcajul CE?
Cel mai recent răspuns: sunshineszb1 , utilizator 15:44, 16 Februarie 2012
Nu puteti comercializa produse care nu respecta Legea nr. 608/201, privind evaluarea conformitatii produselor, republicata.
Sa inteleg ca marcajul CE trebuie aplicat tuturor categoriilor de produse, nu exista exceptii? Acest produs a fost testat, si are certificat emis de autoritatile chinezesti. Problema este ca nu am alte optiuni pentru a importa acest produs, nu am gasit producatori din UE, fiind un produs relativ nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marcaj ce nidac nidac Daca un client imi solicita un produs pentru care nici un organism de certificare intern nu poate efectua incercarile in vederea aplicarii marcajului CE, pot ... (vezi toată discuția)
Certificat de producator mib007 mib007 Suntem producatorii unei imprimante 3d originala (proiect si design propiu), dorim sa stim cum putem obtine un certificat de producator sau certificat de ... (vezi toată discuția)
Certificat de conformitate raduburcea raduburcea As dori sa stiu care e valoarea juridica a unui certificat de conformitate ( european ) al unei masini sau a unei piese a masinii? (vezi toată discuția)