avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... respingere cerere reexaminare taxa timbru ca tardiv ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

respingere cerere reexaminare taxa timbru ca tardiv formulata

Buna ziua!
Am urmatoarea speta si o nelamurire.
Taxa de timbru mi-a fost pusa in vedere prin citatie.
Pentru ca era complet gresit calculata (mi se punea in vedere sa platesc si taxa pentru fond cu toate ca fusese deja platita la fond) am formulat cerere de reexaminare a taxei la primul termen de judecata. Cererea a fost respinsa ca tardiv formulata intrucat de la comunicarea citatiilor si pana la primul termen de judecata au trecut evident mai mult de 3 zile.
Inteleg rationamentul care a stat la baza respingerii cererii.
Intrebarea e urmatoarea: Pot oare sa depun la urmatorul termen taxa de timbru intr-un cuantum mai mic decat cel ce mi-a fost pus in vedere prin citatie, sa mi se puna in vedere prin Incheiere sa completez taxa cu suma de "x" lei, iar apoi sa fac alta cerere de reexaminare in termenul legal de 3 zile?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefancretu84 , utilizator 14:58, 18 Februarie 2012
Daca v-a fost pusa in vedere plata taxei de timbru, iar cererea de reexaminare v-a fost respinsa .. plata unei cote-parti din taxa judiciara de timbru poate duce la anularea cererii ca insufient timbrata ...
sinteti in apel?
vi s-a pus in vedere in apel sa platiti o taxa deja platita la fond?
dati mai multe detalii
exact. sunt in apel.
nu stiu daca am inteles bine
ati timbrat corect la fond, vi s-a respins cererea, ati introdus apel, iar in apel vi s-a o stabilit prin citatie o taxa de timbru care pe linga cea datorata pt.apel mai cuprinde si suma pe care ati platit-o deja la fond? este specificat in citatie sa platiti si pt.fond sau cum?
nu veti putea obtine un sfat bun decit daca va dati silinta sa detaliati ce s-a intimplat
ce scrie in citatie exact?
da. prin citatia pt apel mi s-a pus in vedere sa platesc o taxa de "x" pt fond si una de "1/2x" pt apel. pe langa faptul ca la fond s-a timbrat deja, taxa stabilita prin citatia de apel este si mult mai mare decat cea datorata. nelamurirea mea era legata de valabilitatea strategiei expuse de rezolvare a problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reexaminare taxa de timbru respinsa Cristina Gabriela30 Cristina Gabriela30 Buna seara. Am depus apel intr-un dosar avand ca ob pretentii. Am depasit termenul de 3zile privind depunerea reexaminarii taxri de timbru. Instanta in camera ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)