avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana scurgere bucatarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana scurgere bucatarie

Buna ziua. O intrebare am si eu cine ma poate ajuta va rog .

Locuiesc la etajul 1/4 la un bloc si mi-am facut scurgere separata ( de la bucatarie) pt ca am avut unele probleme. Acum locatarii de pe palier au discutat si s-au pus de acord sa inlocuiasca intreaga coloana . Eu sunt obligat sa particip la cheltuielile pt inlocuire? chiar daca nu ma folosesc de aceasta coloana din moment ce am scurgere separata ?

Daca da va rog sa imi spuneti in baza carui temei .. sa studiez si eu acea lege sau hotarre.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: emi82 , utilizator 07:44, 17 Februarie 2012
Trebuie sa contribuiti si dumneavoastra la schimbarea conductelor in baza legii asociatiilor de proprietari.
Aveti o situatie interesanta, Legea 230/2007 spune ca trebuie sa participati la cheltuielile ce tin de partile comune, si ca nu puteti sa refuzati utilizarea unei parti comune din condominiu astfel sa fiti scutit de la plata.
Intrebarea ce apare acum este daca ati obtinut vre-o aprobare de la asociatie cand ati instalat conducta separata?
Dar asociatia de care apartineti v-a impus vreo plata , sau numai intrebati ?.:">
Nu nu mi-am obtinut nicio aprobare de la aociatie cand am facut scurgerea separata. Doar am instiintat seful de scara ,, ceva scris nu am la mana ..

Asociatia nu mi-a cerut nimic pt ca lucrarea se va produce la vara. Eu doar icnerc sa ma informez daca sunt nevoit legal sa particip la costurile acestei lucrari

Legal ar putea sa va ceara sa participati, moral, nu ar trebui :)
Acum trebuie sa stiti ca atunci cand ati facut coloana se putea proceda si altfel, problemele pe care le-ati avut puteau fi rezolvate prin asociatie cu participarea tuturor locatarilor afectati prin inlocuirea direct a portiunii comune.

Alte discuții în legătură

Calcul costuri reparatii Daniela Ana Albota Daniela Ana Albota Buna seara ! Cum este corect sa se repartizeze costurile cu inlocuirea partii comune de iesire a conductelor de scurgere din subsolul blocului ? (adica nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cota parte reparatii subsol alina_25 alina_25 la subsol sau facut reparatii recent pe langa ca sa cerut o factura mare pentru asa reparatie (reparare scurgere pe o coloana sa cerut peste 600 lei ) ... (vezi toată discuția)