avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana scurgere bucatarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana scurgere bucatarie

Buna ziua. O intrebare am si eu cine ma poate ajuta va rog .

Locuiesc la etajul 1/4 la un bloc si mi-am facut scurgere separata ( de la bucatarie) pt ca am avut unele probleme. Acum locatarii de pe palier au discutat si s-au pus de acord sa inlocuiasca intreaga coloana . Eu sunt obligat sa particip la cheltuielile pt inlocuire? chiar daca nu ma folosesc de aceasta coloana din moment ce am scurgere separata ?

Daca da va rog sa imi spuneti in baza carui temei .. sa studiez si eu acea lege sau hotarre.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: emi82 , utilizator 07:44, 17 Februarie 2012
Va multumesc frumos pt raspunsuri ., daca vineva mai doreste sa completeze ceva va rog..

deci sa inteleg ca legal : sunt obligat sa particip

Multumesc inca odata
As vrea sa intelegeti diferenta dintre cota-parte indiviza de proprietate si folosirea efectiva a acesteia.
Dv. sunteti proprietar pe o cota-parte din coloana comuna. Faptul ca nu o folositi nu importa atunci cand trebuie reparata si cota-parte a dv. din acea coloana.
Deci dv. platiti o reparatie pentru proprietatea dv.

Invers, daca aceasta coloana s-ar scoate de-acolo si s-ar vinde la fier vechi, desi dv. n-ati mai folosit-o de ani buni, asta nu inseamna ca nu ati putea sa trageti si folos de pe urma ei prin vanzarea cotei-parti care va apartine. Adica va veti primi particica din bani proportional cu aceasta cota-parte indiviza.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
elga50, moderator
multumesc frumos pt raspunsuri tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul costuri reparatii Daniela Ana Albota Daniela Ana Albota Buna seara ! Cum este corect sa se repartizeze costurile cu inlocuirea partii comune de iesire a conductelor de scurgere din subsolul blocului ? (adica nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cota parte reparatii subsol alina_25 alina_25 la subsol sau facut reparatii recent pe langa ca sa cerut o factura mare pentru asa reparatie (reparare scurgere pe o coloana sa cerut peste 600 lei ) ... (vezi toată discuția)