avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sa-mi recuperez salariul pe ultima luna lucrata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sa-mi recuperez salariul pe ultima luna lucrata?

Sunt asistent de farmacie, am lucrat intr-o drogherie timp de 6 luni, din motive obiective am ramas fara colega si am fost nevoita sa lucrez 10 ore pe zi pana angaja o alta persoana. Aceasta situatie a durat timp de 2 luni, am uitat sa mentionez ca eu sunt braileanca si faceam naveta la Galati. In acest interval persoanele care au venit pentru angajare dupa 2-3 zile nu se mai prezentau la servici, iar eu trebuia sa lucrez tot 10 -11 ore.Am instiintat-o verbal si in scris pe doamna administrator ca eu doresc incetarea contractului de munca incepind cu luna februarie. A fost de acord si acum ma rog de dinsa sa-mi dea lichidarea pe ianuarie si o adeverinta din care sa reiasa perioada lucrata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 16 Februarie 2012
In cazul refuzului angajatorului de a va elibera adev de vechime si de a va plati salariu , va puteti adresa ITM Galati si/sau instantei de judecata.

Pentru eliberarea adeverintei de vechime este mult mai bine sa faceti o solicitare in scris.pe care s-o inregistrati la angajator, astfel incat sa aveti dovada solicitarii dvs ... verbal nu se poate proba, angajatorul poate sustine ca nu ati solictat asa ceva , iar legea prevede ca solicitarea se face in scris.
Daca nu ati semnat statul de plata, sau daca ati fost fortata sa il semnati va puteti adresa la ITM facand o cerere iar ei sunt obligati ca in 30 zile sa va raspunda la cerere, ceea ce implica un control la firma respectiva.
Va spun din experienta.
Multa bafta
Cum poate dovedi ITM-ul ca statul de plata a fost fortat semnat ? ... :-/
Există două soluţii. Fie vă adresaţi ITM-ului printr-o adresă iar consecinţa poate fi o amendă pentru angajator, dar asta nu înseamnă că vă va da şi banii, fie vă adresaţi instanţei de judecată cu o cerere, care nu este supusă taxei de timbru. Angajatorul este obligat să vă elibereze adeverinţa de vechime, iar dacă nu poate fi sancţionat.
Amenda pentru ce sa dea ITM-ul ? .. care este baza legala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta de vechime nea_marin nea_marin Buna ziua, Am lucrat în perioada 2007-2008 cu contract pentru o firma din Iasi dar fara carte de munca. Urmatorul angajator mi-a facut carte de munca dar ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa imi dea adeverinta de somaj ami_nico ami_nico poate ma ajuta si pe mine cineva care a fost in situatia mea....locul de munca s-a desfiintat si mi sa eliberat adeverinta de somaj doar ca eu am lucrat doar 9 ... (vezi toată discuția)
Carte de munca monadan monadan am o mare nelamurire si poate ma ajutati cu un sfat: Lucrez din 2010 la o firma si postul meu tocmai ce a fost restructurat... Vreau sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)