avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte sunt necesare pentru o donatie partiala a unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte sunt necesare pentru o donatie partiala a unei case ?

Am construit o casa de vacanta impreuna cu nasul meu. De la inceputul si pana la finalizarea constructiei toate actele, aprobari si alte avize au fost emise pe numele nasului meu.Casa este alcatuita din parter (living+bucatarie), etaj 1 (2 dormitoare), etaj 2 (2 dormitoare) si mansarda locuibila. As dori sa stiu care sunt actele de care am nevoie pentru ca nasul meu sa imi faca o donatie a primului etaj si jumatate din parter si mansarda ?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:58, 16 Februarie 2012
Propunere de dezmembrare facuta de cadastrist, dezmembrare si intabulare cu numere cadastrale diferite si apoi donatie.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
ContSters141818, utilizator
Imi puteti da si niste preturi estimative ? Sunt in functie de valoarea casei ? Cheltuielile totale pentru constructia casei sunt de aproximativ 40.000 euro.
cheltuielile ocazionate de construirea imobilului nu sunt relevante, pentru calculul donatiei consultati un notar public din circumscriptia judecatoriei unde se afla imobilul
dezmembrarea ar trebui sa coste undeva la 450 lei + tva, 120 lei intabulare.
schitele cadastrale undeva la 500-600 lei.
va sfatuiesc sa incheiati un contract de vanzare-cumparare si nu un contract de donatie, taxele vor fi aceleasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui pod Aiyana Aiyana Am incercat sa obtin raspuns la aceasta intrebare foarte importanta pentru mine si in alta categorie dar poate nu a fost cea mai potrivita alegere asa ca ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren cu constructie TheoPopescu TheoPopescu Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un teren de 110 mp care are pe el o constructie cu suprafata la sol de 74 mp. Terenul nu are o ... (vezi toată discuția)
Casa veche fara intabulare duke772000 duke772000 buna ziua.. locuiesc intr-o casa din 1903...casa bunicilor..obtinuta in urma decesului prin hotarare judecatareasca...casa nu este intabulata( in proces de a ... (vezi toată discuția)