avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa perioada de proba!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa perioada de proba!

Buna ziua!As avea o intrebare in legatura cu urmatorul subiect:am fost angajata intr-o societate cu contract de munca pe perioada nelimitata cu perioada de proba pentru 30 zile(funcit de conducere),intr-o societate care avea contract pentru contabilitate cu o societate de expertiza...m-au pus pe mine sa contolez modul de calcul si neregulile gasite ,i-am adus managerului la cunostinta toate neregulile gasite dar deoarece erau prieteni l-au convins ca continuie cu ei...asa m-am trezit ca la sfarsitul celei de-a
30-a zi calendaristica ,la sfarsitul programului am fost chemata de manager si m-a informat ca trebuie sa continuie cu firma de conta pentru ca in contract scria ca trebuia sa ii anunte cu 3 luni inainte de renuntare la serviciile lor....asa am plecat acasa ...mi-a spus sa i-l las sa se mai gandeasca cateva zile...de atunci nimic!Am sunat ,nu mi-au raspuns la telefon!Mi-au virat salariul in card mai putin ziua de concediu care mi se cuvenea la o luna(1.75zile)Nu am primit absolut nici o notificare de la dansii,nu am scris nici o cerere de demisie sau acord parti... cu ce articol mi-a incetat contractul..nu am fost intrebata daca vreau somaj...am ramas fara loc de munca in timpul iernii si fara bani de sarbatori pentru ca isi permit sa isi bata joc de oameni!Ma gandesc sa ii dau in judecata...Credeti ca am castig de cauza?Ce as putea obtine?Trebuie sa incepem sa i-i invatam pe angajatori sa ne respecte!
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
gyna60, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 16 Februarie 2012
Posibil ca incetarea c.i.m. sa fie facuta in baza art.31 alin.3 C.mun.. pentru neplata CO neefectuat aferent perioadei lucrate va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.
Totusi,cu tot respectul, din ce am citit eu nu puteam fi concediata dupa perioada de proba decat cu o notificare in care trebuiau trecute motivele clar!
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. - art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Acum 2 saptamani m-am anajat dupa 5 zile de munca am fost internata in spital am primit adeverinta de salariat pentru a nu plati spitalizarea. ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba Sheli Sheli In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a ... (vezi toată discuția)
Cm. nedeterminata suspendat cu art. 31 alin. 3 din codul muncii miroxana miroxana Am și eu o nelămurire. În ianuarie 2019 a fost desființat departamentul de vânzări în care lucram, prin urmare am fost toți concediați. La finalul ... (vezi toată discuția)