avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de donatie cu uzufruct dupa moarte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de donatie cu uzufruct dupa moarte

in ce conditii se poate vinde un imobil care are ca act de proprietate contract de donatie cu uzufruct dupa moarte?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 17:48, 16 Februarie 2012
Cred ce inteleg ce vrei sa afle. Dar puteati sa fi mai explicita la intrebarea. Nu e un contract de donatie cu uzufruct, ci cu rezerva de uzufruct. Daca nu a decedat donant, poti doar sa cesionez dreptul de nuda proprietate cu specificatiile ale articolui 714 al Noului Cod Civil, chiar fara consimtamantul nudului proprietar. Acest se valorifica depindand de varsta ususfructuarului. Adica speranta de viata.Dupa decesul donantului drept de uzufruct revine nudului proprietar, completand toate drepturile cuprinse la un drept de proprietate, ce au fost "dezmembrat" prin rezerva mentionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)