avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratia notariala poate fi folosita la partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratia notariala poate fi folosita la partaj?

Buna ziua.
Buna ziua. Sunt casatorita de 8 luni de zile. In august am cumparat un apartament in valoare de 33000 euro impreuna cu sotul care este intabulat pe noi. Problema este ca parintii mei ne-au imprumutat 16000 euro pe care am cazut de acord sa ii restituim in decursul a 10 ani, insa nu am facut nici un act care sa ateste acest lucru. De ce acte as avea nevoie ca in caz de DIVORT parintii mei sa poata sa-si recupereze banii dati imprumut .
In procesul de divort este suficienta o hartie scrisa cu martori? Martori pot sa fie unchiul si matusa mea? Sau trebuie sa facem o declaratie notariala prin care sa recunoastem imprumutul acordat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 23:00, 17 Februarie 2012
Sa se faca declaratie notariala sau contract de imprumut la avocat.
Vedeti unde va costa mai ieftin.
Cred că ar trebui ca părinţii să participe în nume propriu la procesul de partaj,în contradictoriu cu amândoi , să depună dovezi cu privire la acea sumă, şi să ceară instanţei de judecată un drept de creanţă propriu.
Nu, este foarte complicat asa.
Pe de alta parte, in caz de proces va fi foarte greu de dovedit...
Nu se poate face delaratie notariala. Faceti contract de imprumut.
De fapt, dv doriti sa folositi acea declaratie drept marturie in cazul unui partaj. Parintii nu pot fi martori in procesul de partaj, ceea ce inseamna ca declaratia este egala cu zero.

Alte discuții în legătură

Conventie Ramona24 Ramona24 Se poate incheia o conventie intre doi frati primul are un credit ipotecar de achitat al doilea se ofera ca lunar sa i vireze o suma de bani intr-un ... (vezi toată discuția)
Imprumut ady2007 ady2007 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Fratele meu a divortat si trebuie sa plateasca sulta pt cota de apartament a fostei sotii. Si imi cere ... (vezi toată discuția)
Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)