Buna ziua.As avea si eu rugamintea pentru a ma sfatui cineva care este in masura sau in cunostinta de cauza pentru urmatoarea problema!!!Anul trecut prin Noiembrie printr-un prieten am auzit ca as putea face inmatricularea masini mele personale dand statul in judecata pentru ca face abuz privind taxa de prima inmatriculare sau ceva de genu si castigand procesul prin hotarare definitiva si irevocabila as inmatricula-o fara taxa.Problema este ca acea persoana a vrut in prima transa 400 de euro si copi dupa acte adica brifu mare, contract de vanzare cumparare etc.. pentru a demara procesul.Acest proces sa pus pe rol in Tg Jiu ma chemat si pe mine pana acolo sa imi faca resedinta.Anul acesta in Ianuarie ma sunat sa imi spuna ca sa castigat procesul si are hotarea definitiva dar a facut un contract de vanzare cumparare intre mine si iel in lipsa mea fara sa ma anunte sau ca eu sa stiu pentru ca procesu sa facut pe numele lui ca eu aveam nevoie de domiciliu stabil acolo si nu aveam si ca ii mai trebuie cartea de identitate, brifu mare ,talonul nemtesc si inca 600 de ron petru numere, asigurare si toate cele #-o#-o si fiind fraier i-am dat .Eu am mai ramas cu copi de la acte si cu bani luati.Ce as putea face in aceasta situatie am martori pentru ca suntem 3 persoane in aceiasi situatie am o inregistrare pe telefon in care vorbeam cu iel de acel contract de vanzare cumparare si de care eu nu stiam si copii ale actelor!!!!!Va rog sa ma indrumati ce as putea face sa imi obtin actele si bani daca se mai poate!!!Va multumesc.
Daca aveti probe temeinice care sa va sustina afirmatiile,formulati plangere impotriva respectivului la politie
Daca aveti cunostiinta de existenta mai multor persoane care se confrunta cu situatie similara la adresa aceleiasi persoane ,este de preferat ca toate persoanele prejudiciate sa formuleze plangere la politie
Plângere la Parchetul de pe lângă Judecătorie, împotriva respectivului, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, cu menţiunea că vă constituiţi parte civilă cu sumele pe care i le-aţi dat.
Oricum, cazul, după cum îl prezentaţi dumneavosatră, pare destul de încâlcit. Maşina unde se află, la dumneavoastră sau la el ?
Spuneţi că a semnat un contract de vânzare cumpărare în numele D-vs, fără să ştiţi şi fără să-l mandataţi în acest sens ? În acest caz avem de-a face şi cu fals în acte sub semnătură privată.
Cel mai bine ar fi să contactaţi un avocat, căruia să-i prezentaţi toate actele şi care să-şi exprime o opinie avizată.
Masina este la mine acasa si in momentu de fata, am circulat cu masina pana in data de 08.02.2012 cu numerele provizori, doar actele originale sunt la el asta a fost cea mai mare greseala a mea.Acel contract este facut de iel in lipsa mea pentru a face procesul pe el pentru ca eu nu puteam din cauza ca nu aveam domiciliu stabil, si fara ca eu sa stiu in acest timp cat eu nu stiam de acel contract am fost si am facut RAR-ul pentru masina si eu figurez ca persoana de prezentare cu masina,eu sunt trecut in cartea de identitate ca proprietar, tot in aceasta perioada desi aveam resedinta in Tg Jiu cum ma chemat sa o fac pentru a face inscrierea pe mine, am scos de 3 ori numere provizori pe jud Timis tot pe numele meu, exista inregistrarea, si martori care si ei sunt in aceias situatie cu mine.Aceasta cauza cu datul statului in judecata pentru abuz la taxa de inscriere chiar exista?Sau ma mintit acea persoana care ma pus in legatura cu inculpatu?Va intreb pentru ca acea persoana are masina inmatriculata pe GJ si el zice ca la fel a facut si nu a platit aceasta taxa!!!M-am mai linistit putin.Va multumesc din suflet.Cu toata stima va satult.