avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vreau sa renunt la un abonament de telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vreau sa renunt la un abonament de telefonie mobila

Am un abonament care nu este rentabil deloc dar mai am 18 luni perioada contractuala.Am sunat la ei macar sa il micsorez dar au spus ca si sa renunt si sa il micsorez este imposibil.Nimic nu este imposibil defapt.Dar cum si ce sa fac ?Platesc de ma rup macar daca as putea sa`l micsorez si sa ma bag pe cartela doar ca desi sunt clienta fidela de 9 ani si am platite facturile,vad ca nu "beneficiez" de putina lejeritate.Daca pur si simplu nu imi mai pot permite sa platesc,cum ma pot obliga ?Mentionez ca nu am dat semnatura in scris,a fost telefonic totul (am prelungit perioada contractuala pentru ca se terminase dar am fost cam neatenta si neatentia se plateste vad ca)
solicitati o copie de pe conract ca sa vedeti clauzele contractuale. In ce conditii vi s-a prelungit, in ce conditii se reziliaza si apoi vedeti ce faceti.
Stiu ca m-au sunat sa imi spuna ca perioada contractuala s-a terminat si daca vreau sa raman la ei pot prelungii plus imi ofereau un abonament mai mare pe care l-am acceptat (acum imi pare rau) atunci dar avand in vedere ofertele de pe piata nu este deloc rentabil.Le-am spus ca sunt in imposibilitate sa mai platesc dar cica degeaba.Pai daca eu le zic ca nu mai po plati,mai mic nu vor sa il faca,cu ce ma pot obliga ?Hai sa zicem ca omu moare de foame si are bunu simt sa ii anunte ca nu mai poate si ei tot te obliga ?Mi se pare absurd.Cu siguranta in contract au niste clauze stabilite prin care ori nu intelege clientul ori pare imposibil sa poti renunta.Au zis ca doar asa pot renunta daca platesc cele 18 luni care mai sunt in perioada contractuala.Care e ideea ?
In timpul convorbirii telefonice cu ocazia careia v-ati dat acordul pentru prelungirea contractului, operatorul a specificat explicit ca este vorba despre o prelungire cu 24 de luni?

Edit: mai aveti un exemplar dupa contractul initial? Contractele vechi 'gem' de abuzuri - in raport cu prevederile din legislatia actuala. Posibil sa aveti in acel contract suficient material pentru a denunta unilateral contractul.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
cga43, utilizator
Da mi-a spus ca pentru 24 d luni si chiar am sa caut un contract vechi sper ca mai am macar atat si sa gasesc ceva.Daca nu,sa`mi fie invatatura de minte
Si eu am avut un caz asemanator cu cu o firma in momentul in care au preluat o alta. Aveam un abonament super la firma preluata dar dupa preluare au inceput sa apara in factura tot felul de taxe una din ele foarte absurda plata facturii,daca doream sa-mi mai fie emisa lucru care insa in vechiul contract ierea gratis si multe altele.Am sunat la relatii clienti am anuntat ca nu mai platesc pana nu se remediaza greseala si pe aceasta perioada cer sa fie suspendat abonamentul.Nu a fost suspendat insa si nici problema nu sa remediat dar facturi veneau asa ca am pus in aplicare planul 2 si anume am trimis un email la ei in care anuntam ca eu imi platesc datoriile pana in acea luna iar dupa cer sa se inchida abonamentul unilateral daca nu anunt opc si autoritatile.Dupa acest email a venit factura lunii in curs si dupa o saptamana o scrisoare in care am fost anuntat ca abonamentul a fost incheiat unilateral asta chiar daca mai iereau 14 luni de contract.Trebuie doar sa fii dur cu ei dar civilizat.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Orange donna68 donna68 Ce se poate face in cazul in care anul trecut am primit un telefon pe unul dintre abonamentele orange in martie si sau prelungit 2 abonamente in loc de 1 , si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange zady zady Buna ziua, tocmai mi-am cumparat un telefon de la Orange( Galaxy S). Telefonul are o vechime de 6 luni fiind expus in magazin (am gasit in el o poza facuta de ... (vezi toată discuția)
Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)