avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in caz de lovire pe art 180 al 1 CP cat se poate cere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in caz de lovire pe art 180 al 1 CP cat se poate cere daune morale? la 2/3 zile ingrijiri medicale?

in caz de lovire pe art 180 al 1 CP cat se poate cere daune morale? la 2/3 zile ingrijiri medicale?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:32, 9 Noiembrie 2008
vreti sa obtineti bani nemunciti?de ce ati fost lovit? nu aveti nici o vina?
Nu vad importanta muncii in aceasta situatie.
Daunele materiale sau morale nu au nicio legatura cu munca, cicuatitudinea delictuala, infactionala a fapuitorului.
Culpa victimei poate atrage reducerea cuantumului despagubirilor.De multe ori se invoca in aparare de catre inculpat culpa partii adverse dar cu toate acestea nu trebuie uitat faptul ca nici acest lucru nu ii da dreptul de a lovi victima.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat culpa comuna..... am avut un accident, am intrat într-o ... Dragoi Mirel Dragoi Mirel Vinovat culpa comuna..... Am avut un accident, am intrat într-o intersecție cu cedează trecerea, m-am asigurat st și dr.... În partea dr aveam o coloana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier owyvan owyvan Buna ziua, in data de 08. 09.2015 in timp ce se deplasa la servici, sotia mea a fost lovita de un autoturism pe trecerea de pietoni, fiind dusa la spital cu ... (vezi toată discuția)
Daune morale floare _de_ colt floare _de_ colt Este vorba despre o plangere contraventionala(Lege 61/1991).Persoana sanctionata pe nedrept solicita anularea procesului verbal de contraventie pentru ca s-a ... (vezi toată discuția)