avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

Este vorba despre o plangere contraventionala(Lege 61/1991).Persoana sanctionata pe nedrept solicita anularea procesului verbal de contraventie pentru ca s-a creat o eroare cu privire la identitatea contravenientului.De fapt,procesul verbal a fost intocmit in baza numelui si prenumelui comunicate de catre "glumetul"care nu a prezentat actul de identitate iar o verificare dupa fotografia acestuia nu s-a realizat.
Pot fi solicitate daunele morale in cadrul acestui proces sau este nevoie de o actiune separata?
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 19:25, 3 Decembrie 2011
Daunele morale sint consecinte de natura nepatrimoniala cauzate persoanei prin fapte ilicite culpabile, constind in atingerile aduse personalitatii sale fizice, psihice si sociale, prin lezarea unui drept sau interes nepatrimonial a caror reparare urmeaza regulile raspunderii civile delictuale daca fapta ilicita s-a produs in afara unui cadru contractual.
Prejudiciile care aduc atingere onoarei, demnitatii, prestigiului sau cinstei unei persoane consta in proferarea de expresii insultatoare, calomnii, defaimari ori denigrari la adresa unei persoane si se pot infaptui prin viu grai, prin adresarea directa in public, in scris, prin publicitate in presa ori prin mass-media in general.
In speta mentionata de dvs ,nu sunt intrunite conditiile necesare unei eventuale cereri de acordare daune morale

Dati-mi voie sa stiu mai bine daca sunt intrunite conditiile.Sper sa primesc un raspuns care sa ma ajute intr-adevar.Oricum,va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Dupa mine ar trebui sa solicitati daunele morale in acelasi proces .Aici dvs.aduceti toate argumentele si aici cereti si daunele morale pentru ce ati avut de suferit.




Asa ma gandeam si eu dar am consultat doi avocati care mi-au spus ca nu se poate:)Azi am discutat cu o persoana care a obtinut daune morale in cadrul aceluiasi proces.Era vorba tot despre plangere contraventionala dar pe OU 2/2001.Legea 61/1991 se completeaza cu OU 2/2001.Asa ca nu mai stiu ce sa cred.
Solicitarea daunelor este actiune in pretentii,poate asta ar fi explicatia....:hm:
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
floare _de_ colt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E abuz daca fosta sotie, folosind alt id, a incercat sa afle care e viata mea in prezent? cosmariama cosmariama buna, daca fosta sotie sub alt ID, ma contacteaza, incercand sa obtina informatii de la mine,poate fi pedepsita? am fost daramat de divort si acea ... (vezi toată discuția)
Plangerea Sorin002 Sorin002 Acea persoana poate solicita daune materiale, avand in vedere ca acuzatiile formulate in palngere nu au fost dovedite? (vezi toată discuția)
Proces civil art2 pct1 legea 61/1991 Eusebiu12 Eusebiu12 Dupa ce am publicat fara acord nr de telefon al unei persoane pe un site ,aceasta a facut plangere la politie. Am recunoscut fapta si a fost incadrara in art2 ... (vezi toată discuția)