avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces civil art2 pct1 legea 61/1991
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces civil art2 pct1 legea 61/1991

Dupa ce am publicat fara acord nr de telefon al unei persoane pe un site ,aceasta a facut plangere la politie. Am recunoscut fapta si a fost incadrara in art2 pct 1 legea 61/1991 ,cu mentionarea ca a produs indignare si lezarea onoarei . Reclamantul poate deschide proces civil in aceasta cauza pentru a cere daune morale? Precizez ca doar numarul l-am postat ,nu si numele sau alte date cu caracter personal.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:05, 14 Octombrie 2017
Foarte interesanta incadrarea faptei facuta la legea 61, chiar foarte interesanta (cred ca putea fi contestata). DA, in principiu, reclamantul poate deschide proces civil si se poate folosi de orice dovada cred de cuviinta in sustinerea pretentiilor sale. Oricum, detaliile pe care le-ati furnizat aici sunt insuficiente pentru un raspuns complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez in cazul unui proces civil Eusebiu12 Eusebiu12 Dupa ce mi am recunoscut fapta ,publicarea fara acord a unui nr de telefon pe un site de matrimoniale ,am primit avertisment de la politie ,fapta fiind ... (vezi toată discuția)
Daune morale floare _de_ colt floare _de_ colt Este vorba despre o plangere contraventionala(Lege 61/1991).Persoana sanctionata pe nedrept solicita anularea procesului verbal de contraventie pentru ca s-a ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie coryzalia coryzalia As vrea sa stiu daca aceste delicte au fost reintroduse in Noul Cod penal din 2015. (vezi toată discuția)