In 2010 transportand grau vrac, in urma unui control am fost sanctionat (ca pers. jurid.) cu amenda de 30.000 ron pentru ca s-a depasit masa pe axe,dar nu si masa totala admisa. Procesul verbal mi-a fost comunicat prin afisaj (procesul a fost intocmit pe data de 12.11.2010) in data de 13.12.2010. Eu consider ca termenul a fost depasit, acest proces nu specifica ca pot achita in 48 ore jumatate din suma (la acea optiune e trecut 0), nu exista semnatura unui martor. Am inaintat plangere,iar solutia fondului a fost prescrierea amenzii, dar respinsa ca neantemeiata. Nu am facut recurs,insa au facut ei si au castigat prin: sentinta fondului este eronata, nu s-a calculat corect termenul pe ani,luni, saptamani. Dar s-a omis faptul ca eu transportam grau vrac,marfa care nu este indivizibila,deci intervine cazul fortuit, daca nu s-a atins masa maxima, la cea mai mica frana etc., acesta se deplaseaza. Eu am prezentat actul de cantarire. De atunci sunt distrus,a trebuit sa-mi vand autotractorul ca sa pot plati ratele leasingului la semiremorca, nu pot achita amenda. Vreau sa-i actionez in instanta sa-mi plateasca amenda si daune materiale cat mai mari. Am de partea mea art.4,lit.f din HG nr.1373/28.10.2008.....unde este specificata depasirea mase totale, eu le-am platit vinieta de 640 ron lunar. Ce trebuie sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Multumesc mult.