avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vreau sa actionez in judecata Directia Drumuri si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vreau sa actionez in judecata Directia Drumuri si Autostrazi Olt

In 2010 transportand grau vrac, in urma unui control am fost sanctionat (ca pers. jurid.) cu amenda de 30.000 ron pentru ca s-a depasit masa pe axe,dar nu si masa totala admisa. Procesul verbal mi-a fost comunicat prin afisaj (procesul a fost intocmit pe data de 12.11.2010) in data de 13.12.2010. Eu consider ca termenul a fost depasit, acest proces nu specifica ca pot achita in 48 ore jumatate din suma (la acea optiune e trecut 0), nu exista semnatura unui martor. Am inaintat plangere,iar solutia fondului a fost prescrierea amenzii, dar respinsa ca neantemeiata. Nu am facut recurs,insa au facut ei si au castigat prin: sentinta fondului este eronata, nu s-a calculat corect termenul pe ani,luni, saptamani. Dar s-a omis faptul ca eu transportam grau vrac,marfa care nu este indivizibila,deci intervine cazul fortuit, daca nu s-a atins masa maxima, la cea mai mica frana etc., acesta se deplaseaza. Eu am prezentat actul de cantarire. De atunci sunt distrus,a trebuit sa-mi vand autotractorul ca sa pot plati ratele leasingului la semiremorca, nu pot achita amenda. Vreau sa-i actionez in instanta sa-mi plateasca amenda si daune materiale cat mai mari. Am de partea mea art.4,lit.f din HG nr.1373/28.10.2008.....unde este specificata depasirea mase totale, eu le-am platit vinieta de 640 ron lunar. Ce trebuie sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Mai pot actiona in instanta directia regionala drumuri si poduri? dacidaci dacidaci Buna ziua In data de 12.11.2010 sotul meu care conducea un camion(inmatriculat persoana juridica) si transporta grau vrac - deci marfa care nu este ... (vezi toată discuția)
Sanctiune conform og 43/1997 rabelena rabelena am fost sanctionat cu 30.000 lei pentru depasirea masei maxime admise pe axa din spate cu 1,5 tone. mentionez ca masa maxima admisa totala nu a fost depasita. ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda fara proces verbal? Shuk Shuk Am fost oprit in trafic de CNADNR, au cantarit masina si am depasit greutatea pe cele 3 axe din spate ale semiremorcii. Suma admisa pe ultimile 3 axe este 21t ... (vezi toată discuția)