avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii

recuperare salarii
buna dimineata,
inca lucrez la mic.ro,dar sunt in perioada de preaviz.firma a intrat in insolventa,dar drepturile salariale incepand cu luna decembrie nu le.am primit.ma puteti sfatui ce se poate face in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
kinder_doina, utilizator
Cel mai recent răspuns: kinder_doina , utilizator 11:48, 17 Februarie 2012
Daca a intrat in insolventa luati legatura cu lichidatorul societatii ... De falimentul grupului se va ocupa lichidatorul RVA Insolvency.
toti angajatii grupului suntem in aceasta situatie.putem urgenta cumva lucrurile pt a ne primii banii,poate pe cale juridica,sau trebuie sa asteptam hotararea lichidatorului?
Nu aveti cum sa urgentati plata acestora ... trebuie sa asteptati hotararea instantei si apoi decizia lichidatorului ...

Daca impotriva angajatorului s-a pronuntat o hotărâre judecătoreaca definitiva de deschidere a procedurii insolvenţei şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare, atunci o parte din salariile restante se pot recupera din Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale.
multumesc!
acest fond de garantare trebuie creat de catre firma?daca nu exista acest fond cum se pot recupera salariile?

Alte discuții în legătură

Insolventa,angajatii cum intra in somaj gneacsu24 gneacsu24 buna ziua,lucrez de aproape 1 an la un retailer privat,a inchis toate magazinele din tara,fara a ne informa cu noi angajatii ce se intampla,cum procedam pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti Andrei Mihai Andrei Mihai Firma la care lucram si-a inchis toate magazinele pe raza judetului,astfel ca din 7 februarie sunt in preaviz (incetarea contractului de munca din initiativa ... (vezi toată discuția)
Fond de garantare a salariilor DRAGUT123 DRAGUT123 buna ziua,sunt un fost salariat a unei firme care a intrat in insolventa si eu am o hotarire judecatoreasca executorie pt plata drepturilor salariale care nu ... (vezi toată discuția)