lexyaly a scris:
Pt ca eu consider ca [...]
E cam ... nu stiu cum msa ma exprim sa intelegeti si sa nu va suparati in acelasi timp, chiar daca rasounsul dv. m-a cam suparat pe mine... e cam egoist sa va luati in considerare numai pe dv. si ceea ce considerati dv...
Un raspuns de acest gen nu admite nici legea vreunei tari civilizate, nici vreo instanta romana...
Pentru ca eu... dovedeste o lipsa de iubire si de considerare fata de copilul dv...
Pentru ca eu... inseamna durere in viitgor pentru cel mic...
Haideti sa va spun mai bine de ce as prefera eu, ca strain, ca un copil sa fie vizitat de parintele caruia nu-i e incredintat (fie el tata, fie ea mama):
- intelege ca nu e fiul ploii;
- vede ce inseamna numele acela de pe certificatul lui de nastere;
- scad sansele de a-si invinovati cand creste parintele caruia ii e incredintat, pe motiv ca nu i-a permis, nu l-a lasat, nu l-a invatat;
- scad incidentele traumelor psihologice;
- creste sansa de a intelege o relatie, de a relationa asa cum vede, de a nu respinge sexul opus sau de a nu tanji dupa orice fel de atentie a sa, oricat de malefica;
- mai creste si intelegerea afectivitatii (daca persoana care il viziteaza e mama) sau a autoritatii (daca e tatal) si cresc sansele a a avea o viziune reala asupra societatii;
- scad sansele de a ramane insarcinata, de a fura, de a ajunge, dintr-o lipsa de intelegere a societatii, la limita infractionalitatii...
Ma opresc aici, desi cred ca nu pot fi contabilizate potentialele pericole ale unui copil fara un parinte... deloc.
Va doresc multa forta, putere de a iubi si intelepciune!