avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara/drept vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara/drept vizita

Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia alimentara si faptul ca ramane copilul la mine la barlad impreuna cu parintii mei,tatal fiind in bucuresti.De curand fostul sot tot o deranjeaza pe mama mea cu sms ca vrea sa-si vada baiatul si vine.Am op intrebare din moment ce n-a dat macar odata pensia alimentara sau un ban pt baiat,din moment ce locuinta in care sta copilul este a parintilor mei ei locuind acolo,poate bunica copilului si eu sa-i refuzam dreptul de-al primi sa vada copilul sa vina acolo?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:56, 11 Noiembrie 2008
Este drept ce spuneti dar poate ca si-a dat seama ca a facut o greseala si vrea sa si-o repare, drept pentru care incearca sa-si vada baiatul,iar conditiile materiale din ziua de azi lasa de dorit pentru multi.Ca nu a fost stabilit un program de vizita se datoreaza faptului ca nu s-a cerut acest lucru catre instanta, dar se poate cere oricand, avand dreptul sa vegheze la cresterea si educarea minorului,doar este tatal lui, chiar daca dvs ati divortat. Nu le rapiti acest drept, nici fiului, nici tatalui, pentru ca nu se stie cum va fi mai tarziu, chiar daca abea acum revine. Cunosc situatii in care mamele se roaga de tati sa vina sa-si vada copiii, dar fara succes..
Exact asta voiam sa scriu si eu, dar mi-a luat-o inainte silvia.

Daca acum si-a revenit si se gandeste la copil? Dvs. ce faceti? O tineti lunga dintr-un orgoliu stupid (nici macar nu admiteti o discutie sa vedeti daca nu cumva omul e pe cale sa revina la sentimente mai bune). Mai reflectati.

Asta mi-aduce aminte de un banc.
Un OM musca intr-un sant un caine.
Un trecator intreaba: Ce faci bade, musti cainele?
Pai da, dar el a a inceput.
lexyaly a scris:

Pt ca eu consider ca [...]

E cam ... nu stiu cum msa ma exprim sa intelegeti si sa nu va suparati in acelasi timp, chiar daca rasounsul dv. m-a cam suparat pe mine... e cam egoist sa va luati in considerare numai pe dv. si ceea ce considerati dv...
Un raspuns de acest gen nu admite nici legea vreunei tari civilizate, nici vreo instanta romana...
Pentru ca eu... dovedeste o lipsa de iubire si de considerare fata de copilul dv...
Pentru ca eu... inseamna durere in viitgor pentru cel mic...

Haideti sa va spun mai bine de ce as prefera eu, ca strain, ca un copil sa fie vizitat de parintele caruia nu-i e incredintat (fie el tata, fie ea mama):
- intelege ca nu e fiul ploii;
- vede ce inseamna numele acela de pe certificatul lui de nastere;
- scad sansele de a-si invinovati cand creste parintele caruia ii e incredintat, pe motiv ca nu i-a permis, nu l-a lasat, nu l-a invatat;
- scad incidentele traumelor psihologice;
- creste sansa de a intelege o relatie, de a relationa asa cum vede, de a nu respinge sexul opus sau de a nu tanji dupa orice fel de atentie a sa, oricat de malefica;
- mai creste si intelegerea afectivitatii (daca persoana care il viziteaza e mama) sau a autoritatii (daca e tatal) si cresc sansele a a avea o viziune reala asupra societatii;
- scad sansele de a ramane insarcinata, de a fura, de a ajunge, dintr-o lipsa de intelegere a societatii, la limita infractionalitatii...
Ma opresc aici, desi cred ca nu pot fi contabilizate potentialele pericole ale unui copil fara un parinte... deloc.

Va doresc multa forta, putere de a iubi si intelepciune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Fostul sot doreste dreptul la ore de vizita a fiului dupa 3 ani de la divort mihaliscenco mihaliscenco Buna ziua! Iata ca am revenit cu o alta problema la dumneavoastra. Doresc sa stiu daca dupa 3 ani de la divort fostul sot poate obtine ore de vizita cu fiul ... (vezi toată discuția)
Divort !!! dana 50 dana 50 Am divortat acum 6luni,la care am o hotarire de divort definitiva si irevocabila,am de asemenea si un copil minor care mi-a fost incredintat mie dar in ... (vezi toată discuția)