fanea traian vasile a scris:
Daca nu exista declaratia de renuntare la dreptul de a solicita orele de vizita atunci cu siguranta va putea obtine in instanta acest lucru.
Se poate renunta un astfel de drept?
Decat eu stiu sunt niste drepturile care sunt atat de importanti, si exercitiu lor este un fel de obligatia in fata altora, ca nu cred sunt renuntiabile in nici-o tara din lume.
In raspunsul doamnei, se vede ca nu ne ascunde trei fapte foarte importante. 1)Sotul n-a fost in Romania. 2)Nici cele referitor ca n-a platit pensia. 3)Si doar dupa instiintare politiei, a platit-o.
Sunt doi drepturi -vizita si pensia alimentara- care nu poate se compenseze intre ele. Fiecare uno are o fata si un revers. Dreptul mamei la pensia este un fel de administrarea dreptul copii la intretinere. Obligatia tatalui este imprescriptibile. (de asta azi su aude cum Rege Mihaí, se duce la proba de ADN sa lamuresc daca a fost tata acum 76 ani, cand el avea 23. Si probabil ca -daca se probez acest lucru trebuie sa plateasca cu retroactivitatea in proportia averului sau o suma mare de bani pentru a deveni la status bogatiei pe fiul sau, care nu va putea disfruta multi ani, din pacate pentru el). Dreptul la vizita este in realitatea obligatia fireasca la cresterea copilului cu mai putine interoganti si cu mail mult iubirea in fata cel care l-a dat firea, inlaturat de ambele parinti. Si obligatia respectiva mamei sa las pe copii sa ii vizitez e clara.
Aici nu ma va bag in dispositiile legale pentru ca sunt destul de clare (poti sa studiez mail mult conventiile spre ocolirea drepturile copiilor. etc.etc
Dar ceea care este in spate aceste intrebarile -ca de obicei se aude in birouri de avocati- e clara: sa se faca presiune la plata pensiilor si viceversa.
Doamna, daca deja a platit-o, si daca nu, si cu politia,si fara politia, fiti atent ca sa nu sa deschida impotriva dv acelas proces contraventional de acuma incolo nici discutiile intre voi.
Si nu mai faceti presiunea si aceptati situatia -timpul rezolv tot- ca sa fie mai fericiti copii, va rog frumos din suflet.Cu cat mai rau este un parint celealt trebuie sa fie mai rabdator. Si va reusi cel putin ceea ce intereseaza: educatia copilul.
De fapt justitia fara mila nu este justitia.