avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot doreste dreptul la ore de vizita a fiului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot doreste dreptul la ore de vizita a fiului dupa 3 ani de la divort

Buna ziua! Iata ca am revenit cu o alta problema la dumneavoastra. Doresc sa stiu daca dupa 3 ani de la divort fostul sot poate obtine ore de vizita cu fiul nostru. Copilul mi-a fost incredintat mie, iar fostul sot nu a solicitat ore de vizita. Acum, dupa 3 ani doreste sa deschida proces pentru a putea sa vada copilul. El a fost plecat in strainatate in tot acest timp, nici in timpul procesului nu s-a prezentat. Va rog sa imi raspunde-ti la intrebare, e posibil sa obtina ore de vizita cu toate ca pana acum nu l-a interesat copilul, iar din pensia alimentara i-a dat doar o parte si doar cu interventia politiei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:31, 5 Noiembrie 2010
drept de vizita oricum avea,nu l-a exercitat pana acum.
daca dvs nu-l lasati sa-si vada copilul, va obtine in instanta un program de vizita
Daca nu exista declaratia de renuntare la dreptul de a solicita orele de vizita atunci cu siguranta va putea obtine in instanta acest lucru.
fanea traian vasile a scris:

Daca nu exista declaratia de renuntare la dreptul de a solicita orele de vizita atunci cu siguranta va putea obtine in instanta acest lucru.

Se poate renunta un astfel de drept?
Decat eu stiu sunt niste drepturile care sunt atat de importanti, si exercitiu lor este un fel de obligatia in fata altora, ca nu cred sunt renuntiabile in nici-o tara din lume.

In raspunsul doamnei, se vede ca nu ne ascunde trei fapte foarte importante. 1)Sotul n-a fost in Romania. 2)Nici cele referitor ca n-a platit pensia. 3)Si doar dupa instiintare politiei, a platit-o.

Sunt doi drepturi -vizita si pensia alimentara- care nu poate se compenseze intre ele. Fiecare uno are o fata si un revers. Dreptul mamei la pensia este un fel de administrarea dreptul copii la intretinere. Obligatia tatalui este imprescriptibile. (de asta azi su aude cum Rege Mihaí, se duce la proba de ADN sa lamuresc daca a fost tata acum 76 ani, cand el avea 23. Si probabil ca -daca se probez acest lucru trebuie sa plateasca cu retroactivitatea in proportia averului sau o suma mare de bani pentru a deveni la status bogatiei pe fiul sau, care nu va putea disfruta multi ani, din pacate pentru el). Dreptul la vizita este in realitatea obligatia fireasca la cresterea copilului cu mai putine interoganti si cu mail mult iubirea in fata cel care l-a dat firea, inlaturat de ambele parinti. Si obligatia respectiva mamei sa las pe copii sa ii vizitez e clara.

Aici nu ma va bag in dispositiile legale pentru ca sunt destul de clare (poti sa studiez mail mult conventiile spre ocolirea drepturile copiilor. etc.etc

Dar ceea care este in spate aceste intrebarile -ca de obicei se aude in birouri de avocati- e clara: sa se faca presiune la plata pensiilor si viceversa.

Doamna, daca deja a platit-o, si daca nu, si cu politia,si fara politia, fiti atent ca sa nu sa deschida impotriva dv acelas proces contraventional de acuma incolo nici discutiile intre voi.

Si nu mai faceti presiunea si aceptati situatia -timpul rezolv tot- ca sa fie mai fericiti copii, va rog frumos din suflet.Cu cat mai rau este un parint celealt trebuie sa fie mai rabdator. Si va reusi cel putin ceea ce intereseaza: educatia copilul.
De fapt justitia fara mila nu este justitia.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Parintele caruia nu i s-a incredintat minorul pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu minorul, precum si acela de a veghea la cresterea si educarea acestuia.
Prin urmare dreptul tatalui este unul prevazut de lege, drept de care poate uza fie prin intelegerea cu celalalt parinte, fie il poate solicita pe cale judecatoreasca atunci cand exista neintelegeri privind exercitarea acestuia.
Actiunea privind stabilirea relatiilor personale cu minorul poate fi promovata oricand , tatal neputand fi ingradit in exercitarea unui drept prevazut astfel de lege.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florinda florinda In 2006 in urma divortului ,fiica mea a fost incredintata tatalui sau in urma audierii ei si a solicitarii acesteia de a sta cu tatal sau. Prin hotararea de ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)