avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc niste informatii pentru situatia de mai jos
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc niste informatii pentru situatia de mai jos

Buna ziua , as vrea sa va prezint o situatie si sa ma ajutati cu niste informatii .
In urma decesului tatalui meu Mama sa recasatorit cu un domn care la randul lui a fost casatorit si sotia decedase ,el neavand copii din acea casatorie si nici din actuala casatorie cu mama mea .
Dupa 20 de ani de casnicie el vrea sa o scoata din casa si sa divorteze cu toate ca mama il ingrijeste si face munca in gospodarie el find bolnav de parkinson si inima .
In acesti 20 de ani noi l-am ajutat la muncile agricole el zicand ca daca il ajutam toate bunurile lui ne vor apartine noua dupa deces.
Vreaus sa mentionez ca dupa casatoria lor civila au fost la un notar si au facut un act (nu stiu cum se numeste) in cazul in care unul dintre soti decedeaza bunurile raman sotului supravietuitor .1. As dori sa stiu ce drepturi are mama daca el divorteaza ..2..Ce drepturi are mama daca el decedeaza el avand doi frati si mai multi nepoti si 3.Ce se intampla cu ajutorul nostru la muncile efectuate in cazul ca mama decedeaza inaintea lui.Va multumesc si astept niste lamuriri.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
nikusor1, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 13:18, 17 Februarie 2012
probabil ca acel contract este un contract prenuptial...????
trebuie vazuta situatia din actele pe care le-au semnat parintii vostrii...
cat despre casatorie si desfacerea acesteia prin divort...daca se dovedeste ca mama dv. a contribuit la sporirea valorii gsopodariei (ce apartinea doar tatalui dv. ca bun propriu ) este mai greu sa va ramana ceva...intr-o eventualitate e posibil sa primeasca ceva despagubiri din partea acestuia...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua! Anul trecut in (2013) mi-am cumparat un apartament din banii mei exclusiv.La apartament tatal meu este trecut imputernicit cu drepturi depline(eu ... (vezi toată discuția)
Succesiune real7 real7 Bunà seara tuturor! Và rog dacà este posibil sà-mi comunicati care sunt drepturile tatàlui meu in urma decesului mamei mele? ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)