avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspuns la notificare in vederea ridicarii drepturilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspuns la notificare in vederea ridicarii drepturilor banesti

Buna ziua.
Am anuntat angajatul, care si-a dat demisia cu preaviz si nu s-a prezentat
la serviciu, ca i-am incheiat C.I.M. cu art. 79(7) printr-o notificare in care i-am
spus sa se prezinte la sediul societatii sa-si ridice drepturile banesti (plic cu confirmare de primire). Am primit confirmarea.Insa nu s-a prezentat la sediul
societatii. Nu stiu cum sa procedez, nu vreau sa ajung in litigiu cu angajatul.
Va multumesc.

.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 14:29, 17 Februarie 2012
Nu s-a prezentat dupa lichidare, nu-i nici o nenorocire...
La ce fel de litigii va referiti?
Probabil ca din cauza zapezii nu a mai ajuns ... o solutie ar fi consemnarea acelei sume de bani la o unitate bancara pe numele si la dispozitita lui.
Va multumesc pentru raspuns.
Notificarea sigur a primit-o, am primit la birou confirmarea de primire, semnata.
Cat despre litigiu, suflu si in iaurt, ca nu stii la ce sa te mai astepti....
Mi-a zis ca trebuia sa-i pun rezolutie pe demisie(ceea ce eu nu cred ca este corect) si
ca are dreptul la 4 ore/zi sa lipseasca( ceea ce nu este adevarat in cazul demisiei )...
Asa ca ma pot astepta la orice.. ANGAJATUL MEU STAPANUL MEU
Va multumesc.
Referitor la timpul de munca de 4 ore/zi nu va faceti nicio grija ... in sensul apararii dvs, intr-un eventua litigiu, invocati art.81 alin.5 C.mun. - Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. ... ceea ce inseamna, ca durata timului de munca i perioada de preaviz este cea specificata in c.i.m., daca nu exista alte prevederi in acest sens.
mary67 a scris
ca i-am incheiat C.I.M. cu art. 79(7) printr-o notificare

Atentie la modificarile din Codul Muncii - articolul de demisie este 81. Revisalul va indica acest lucru. Si nu o notificare incheie contractul de munca. Mentionez aceste aspecte, din dorinta de a va verifica legalitatea actelor.
legat de aspectul pecuniar - alti consultanti au indicat corect, alegerea fiind a dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
suciu_diana, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetare cim demisie anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul cand un angajat isi da demisia pe 13 dec 2011, termen preaviz 20 zile lucratoare care se termina pe 12 ian ... (vezi toată discuția)
Demisie kenzokent kenzokent Buna ziua, Vreau sa imi dau demisia si vreau sa stiu unele detalii, si daca s-a mai schimbat ceva: Perioada de preaviz este de 20 zile, unde esti ... (vezi toată discuția)
Urgenta!demisie fara preaviz cu meniunea "angajatorul nu a respectat obligatiile contractuale" biloida biloida Buna seara, sunt un angajator de buna credinta. O angajata pe post de casiera, pe baza fisei personale de evidenta a monetarului, a avut un minus de 173,63 ... (vezi toată discuția)