avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nevinovat, cu permisul suspendat si dosarul neincheiat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nevinovat, cu permisul suspendat si dosarul neincheiat

Buna ziua,acum aproape doi ani mi-a iesit in fata masinii o fetita din spatele unei masini de teren ce circula din sensul opus, am claxonat ,franat si manevrat masina inspre dreapta pentru a o evita insa nu am putut asa ca am luat-o pe capota iar cand masina s-a oprit ea a cazut in afara carosabilului pe nisip lovindu-se la cap.Am chemat salvarea, am lasat masina exact cum era pentru a fi facute masuratorile,am asteptat echipajul de politie,tot tacamul de proceduri ca la carte.Tatal fetei care era de fata nu a recunoscut ca a trecut prin loc nepermis si a afirmat ca ea trecuse deja strada ier eu am pierdut controlul volanului si am acrosat-o.Mi-a fost retinut permisul pana la finalizarea cercetarilor si mi s-a dat dovada de circulatie pe 30 de zile cu dreptul de prelungire.Dupa 6 luni mi se trimite notificare de la parchetul Pitesti ca nu e de competenta lor ci de cea a parchetului Campulung Muscel.Cand am fost sa imi prelungesc dovada la C-lung,procurorul care se ocupa de caz mi-a respins cererea de prelungire a dovezii.Eu nu am stiut ca trebuie formulat un recurs in termen de 20 de zile daca nu ma insel de la raspunsul procurorului ,am fost ocupat cu noul loc de munca si pana cand am reusit sa vorbesc si eu cu un avocat am depasit termenul.Am incercat ulterior in zadar, chiar si dupa ce s-a facut expertiza tehnica a incidentului care a fost achitata de mine pentru a grabi solutionarea,si desi expertiza m-a scos nevinovat(fara viteza mare,incercand sa evit accidentul si dezaproband versiunea tatalui fetei),procurorul nu a vrut sa imi dea macar dreptul de a conduce cu dovada de circulatie,iar acum sunt sortit sa astept solutionarea celei de a 2-a expertize solicitate de tatal fetei .
Imi cer scuze daca e cam lunga povestea insa incerc sa prezint situatia cat mai limpede si concis.
Intrebarea mea e daca ma poate ajuta cineva cu vreo idee bine fundamentata pentru cum as putea sa imi recapat dreptul de a conduce inainte de solutionarea dosarului care deja dureaza de prea mult timp si ma sperie ca s-ar putea sa mai dureze in continuare.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:25, 17 Februarie 2012
nu puteti, singura autoritate care va poate emite respectiva dovada de circulatie este procurorul ce instrumenteaza cazul. tot ce puteti face este sa grabiti expertiza (stati pe capul expertului, eventual achitati dvs costul) si apoi sa presati procurorul sa inchida dosarul cit mai rapid (presupunind ca ramineti in continuare nevinovat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident depasire masini vasile.dax58 vasile.dax58 Buna ziua. Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto, din care agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru producerea accidentului. ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pe perioada nedeterminata, am nevoie de putin ajutor Ceshcutza Ceshcutza Buna seara, Vin cu o intrebare in incercarea de a-mi usura sitiuatia, pe cat posibil. In luna noiembrie 2009 am fost implicat intr-un accident rutier ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis unde unde Buna Ziua , Am o problema putin mai complexa. In data de 14.06 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime (celalt sofer a avut o simpla ... (vezi toată discuția)