avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca cu angajator italian
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca cu angajator italian

In anul 2011,perioada 23 iunie-15 august am lucrat legal in Italia la un hotel de 3 stele.contractul meu de munca a fost incheiat pentru 4 ore,cu o zi de pauza saptamanal.Eu am lucrat 10-12 ore pe zi si am fost platita cu echivalentul a 40 eur la zi.Contractul de munca de 4 ore era pt o suma de apro 800 eur diferenta platita fiind la negru.In urma unor doscutii cu directorul hotelului,dupa rele tratamente la care am fost supusa mi-am dat demisia in data de 15 august.Am deschis actiune impotriva firmei impreuna cu alre 2 persoane care au fost angajate in aceeasi conditii.In momentul de fata avocatul mi-a cerut sa ii trimit situatia exacta a orelor lucrate pentru a putea recalcula drepturile ce mi se cuvin.Suma rezultata in urma acestor calcule este de aprox.7000 de eur.As dori sa stiu ce sanse sunt ca acest proces sa se finalizeze pozitiv si eu sa imi iau acesti bani,tinand cont ca toate cele 3 persoane care am dat in judecata firma vom fi martori unul pentru celalalt lucrand in acelasi conditii si cu acelasi program.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 17 Februarie 2012
Solutionarea litigiului , chiar daca acesta se judeca in Italia, va tine totusi seama de probatoriul administrat in cauza ... sanse sunt atat de castig, dar si de pierdere ...
Importante in astfel de dosare sunt probele administrate. Pe linga martori, va trebui sa depuneti si eventuale inscrisuri cu care sa faceti dovada orelor efectiv lucrate.
As dori sa ajut cumva pe cei ce lucreaza inca acolo,cel ce conduce hotelul ii umileste si ii trateaza ca pe niste animale iar femeile sunt tinta avansurilor nesimtitite a acelui director.Azi noapte una din femeile ce lucreaza s-a trezit cu el peste ea in camera,desi usa ei era incuiata el a folosit cheia de la receptie dand efectiv buzna peste ea.Trebuie cumva sa fie optit abuzul pe care il face acest om.Multumesc,sunt in continuare indignata de ceea ce am trait acolo.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
cri_xtina, utilizator
Contractul de munca cu ce angajator l-ati semnat si unde ?
Contractul de munca a fost semnat la hotel drect cu anagajatorul italian in momentul in care am ajuns acolo.Initial nu am luat in calcul faptul ca este pentru 4 ore acceptand situatia si diferehta la negru.Insa in urma tratamentului la care am fost suspusa am decis sa fac totusi o plangere impotriva angajatorului(care detine de fapt mai multe hoteluri in gestiune).La toate din aceste hoteluri lucreaza anual romani,in special romance care sunt platite prost,tratate prost si uneori si frecvent nu isi incaseaza nici acesti bani.Insa nu au curaj,nu vor sau nu cred ca facand o cauza comuna si depunand plangere ar avea de castigat-nu neaparat financiar cat mai decat moral!Eu vreau sa ajut acum pe cele 2 femei care m=au solicitat astazi sa le ajut indrumandu-le ce sa faca.

Contractul de munca cu ce angajator l-ati semnat si unde ?

Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
cri_xtina, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperarea garantiei de salariu din italia mmg_90 mmg_90 Buna ziua.Tatal meu lucreaza la o fabrica in italia si este angajat printr-un artigian si i-a solicitat acestuia garantia de salariu si acesta a spus ca nu i-o ... (vezi toată discuția)
Info recuperare salariu in italia scumpikutza scumpikutza buna seara! ma adresez la dumneavoastra cu o intrebare,o cunostinta de a mea lucreaza la o firma de facut curatenie in italia,cu forme legale dar problema este ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez tfr dupa ce am lucrat 6 ani in italia la aceeasi coperativa ? 21elena21 21elena21 In anul 2009 septembrie am inceput sa lucrez in Italia la o coperativa agricola cu contract pe perioada determinata . Primul contract a fost pe 5 luni dupa ... (vezi toată discuția)