In anul 2011,perioada 23 iunie-15 august am lucrat legal in Italia la un hotel de 3 stele.contractul meu de munca a fost incheiat pentru 4 ore,cu o zi de pauza saptamanal.Eu am lucrat 10-12 ore pe zi si am fost platita cu echivalentul a 40 eur la zi.Contractul de munca de 4 ore era pt o suma de apro 800 eur diferenta platita fiind la negru.In urma unor doscutii cu directorul hotelului,dupa rele tratamente la care am fost supusa mi-am dat demisia in data de 15 august.Am deschis actiune impotriva firmei impreuna cu alre 2 persoane care au fost angajate in aceeasi conditii.In momentul de fata avocatul mi-a cerut sa ii trimit situatia exacta a orelor lucrate pentru a putea recalcula drepturile ce mi se cuvin.Suma rezultata in urma acestor calcule este de aprox.7000 de eur.As dori sa stiu ce sanse sunt ca acest proces sa se finalizeze pozitiv si eu sa imi iau acesti bani,tinand cont ca toate cele 3 persoane care am dat in judecata firma vom fi martori unul pentru celalalt lucrand in acelasi conditii si cu acelasi program.Multumesc
Va puteti adresa Sindicatului sau Inspectoratului Teritorial de Munca (Direzione Provinciale del Lavoro) pentru a denunta comportamentul ilegal al patronului.