avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lamuriri legislative - ce lege prevede ca ordinul ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lamuriri legislative - ce lege prevede ca ordinul ministrului trebuie publicat in M.Of.?

Buna ziua. Exista vreo lege prin care se stipuleaza ca orice Ordin de Ministru trebuie publicat in Monitorul Oficial?
Cel mai recent răspuns: atenahex , utilizator 15:02, 20 Februarie 2012
Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative

Art. 11 Publicarea actelor normative
(1) In vederea intrarii lor in vigoare, legile si celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotararile si ordonantele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autoritatilor administrative autonome, precum si ordinele, instructiunile si alte acte normative emise de conducatorii organelor administratiei publice centrale de specialitate se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) Nu sunt supuse regimului de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei:
a) deciziile primului-ministru clasificate, potrivit legii;
b) actele normative clasificate, potrivit legii, precum si cele cu caracter individual, emise de autoritatile administrative autonome si de organele administratiei publice centrale de specialitate.
(3) Legile se publica imediat dupa promulgare, insotite de actul prin care au fost promulgate. Celelalte acte cu caracter normativ, adoptate de Parlament, se publica sub semnatura presedintilor celor doua Camere.
(4) Ordonantele si hotararile Guvernului se publica numai dupa ce au fost semnate de primul-ministru si contrasemnate de ministrii care au obligatia sa le puna in executare.
(5) Celelalte acte normative se publica dupa ce au fost semnate de emitent.
Buna ziua. Multumim de raspuns, dar dorim niste clarificari daca se poate.
referitor la Legea 24/2000, art.11,
(2) Nu sunt supuse regimului de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei:
b) actele normative clasificate, potrivit legii, precum si cele cu caracter individual, emise de autoritatile administrative autonome si de organele administratiei publice centrale de specialitate.
care sunt autoritatile administrative autonome si organele administratiei publice centrale de specialitate la care se face referire?
Ordinele emise de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului intra in categoria celor de mai sus?
Ordinele emise de catre acesta trebuie publicate toate in Monitorul Oficial?
Ce inseamna act normativ cu caracter individual?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinele nepublicate in m.o. sunt in vigoare? Remes Remes Buna ziua, am o nelamurire, doresc sa stiu daca Ordinele emis de ANAF in vederea restructurarii (ma refer la Ordinul 1104/2013 si 1107/2013) pot fi atacate ... (vezi toată discuția)
Dupã câte zile intrã în vigoare un ordin de ministru? cristi1112 cristi1112 Dupa cate zile intra in vigoare un ordin de ministru in situatia in care in cuprinsul ordinului respectiv nu se precizeaza o data anume ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil, vicii de procedurã la promulgare? edina edina Societatea Romana pentru Drepturile Omului demareaza procedurile pentru anularea in contencios administrativ a Decretului Presedintelui Romaniei nr. 518 din 01 ... (vezi toată discuția)